Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Balkkopherstel

Wanneer we het hebben over beschadigingen of aantasting van hout, kan dat verschillende oorzaken hebben. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld vocht of een lekkage. Uiteraard kent houtaantasting niet alleen maar oorzaken, maar het brengt ook gevolgen met zich mee. Houtaantasting kan namelijk leiden tot schimmels of zwamgroei. Dit kan het hout op lange termijn ernstig aantasten, waardoor ook houtrot kan ontstaan. Ook insecten als de huisboktor, bonte knaagkever of houtworm kunnen aan het hout gaan zitten knagen/eten. Dit leidt natuurlijk ook tot aantasting en zelfs verzwakken van uw meubels of woning.

Uiteraard zijn wij ook hier in gespecialiseerd en kunnen wij u hulp aanbieden wanneer dit probleem zich voordoet. We kunnen het hout namelijk laten herstellen, door middel van een behandeling. Bij ernstig verzwakte balken en constructies gebruiken wij de ‘epoxy-techniek’.Hierbij proberen wij bouwhistorische elementen zoveel mogelijk te behouden en onze doelstelling bij deze behandeling is om de oorspronkelijke draagkracht terug te brengen en indien nodig zelfs sterker te maken.

Ondanks dat onze timmermannen en constructeurs verschillende technieken kunnen toepassen, hebben wij toch een specialiteit. Namelijk het maken van een zichtbekisting. De balk wordt hierbij aan de buitenkant uitgevoerd met een authentieke las en de epoxy is bekleed met hout, zodat alles er weer netjes uitziet. Zo netjes, dat u deze gewoon weer in het zicht kunt plaatsen.

Traas heeft jarenlange ervaring en daarmee ook alle kennis in huis om u met dit probleem te helpen.

Bernice Balendiran

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: