Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Balkkopherstel

Hout is mooi en duurzaam materiaal, maar helaas ook gevoelig. Beschadiging of aantasting aan hout kan diverse oorzaken hebben en uiteraard ook gevolgen.

Zo is vocht een veelvoorkomende oorzaak van houtaantasting, denk bijvoorbeeld aan lekkages. Dit kan weer leiden tot schimmel- of zwamgroei. Op lange termijn kan dit ook zorgen voor houtrot.

Echter worden niet alle problemen op het gebied van hout veroorzaakt door vocht. Insecten zoals houtworm, bonte knaagkever en de huisboktor knagen in hout, waardoor het ook veel beschadigingen op loopt. Zo kunnen hele houten constructies kapot gaan.

Traas Building Care is gespecialiseerd in hout. Hierdoor kunnen wij u hulp aan bieden wanneer dit probleem zich voordoet. Met onze kennis en ervaring kunnen wij het beschadigde hout voor u herstellen. Wanneer balken en constructies ernstig verzwakt zijn gebruiken wij de epoxy techniek. Tijdens deze behandeling proberen we bouwhistorische elementen zoveel mogelijk te behouden en onze doelstelling bij deze behandeling is om de oorspronkelijk draagkracht terug te brengen en indien mogelijk zelfs sterker te maken.

Ondanks dat onze timmermannen en constructeurs verschillende technieken kunnen toepassen, hebben wij toch een specialiteit. Namelijk het maken van een zichtbekisting. De balk wordt hierbij aan de buitenkant uitgevoerd met een authentieke las en de epoxy is bekleed met hout, zodat alles er weer netjes uitziet. Zo netjes, dat u deze gewoon weer in het zicht kunt plaatsen.

Traas heeft jarenlange ervaring en daarmee ook alle kennis in huis om u met dit probleem te helpen.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan