Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Bedwantsen

Vakantie, dat moment waar je het hele jaar naar uitkijkt en ook graag naderhand tevreden op terug wil kijken. Dat wordt wat lastiger als blijkt dat je na je vakantie in je koffer wat extra logees hebt meegenomen.

De bedwants dus. Deze beestjes reizen graag met je mee via je kleding of koffer. Daar wij steeds vaker reizen zijn deze bedwantsen ook in een snel tempo een steeds groter wordend probleem.

Maar hoe weet je nou of je bedwantsen hebt?

Als u na een nacht geslapen wakker wordt, er rode plekken in je nek zitten en er een zwelling ontstaat, is er een kans dat er bedwantsen aanwezig zijn.

Bij het vermoeden van aanwezigheid van bedwants is het belangrijk om kleding en beddengoed niet te verplaatsen naar een ander vertrek, omdat het probleem zo door heel de woning verspreid kan worden. Advies is om een specialist te bellen, om een inspectie en bestrijding uit te voeren.

Hoe gaan wij te werk bij het bestrijden van de bedwants?

  • Eerst moet er een inventarisatie gemaakt worden van de grote van de besmetting.
  • Wanneer dit in kaart is gebracht, moeten de plinten worden weggehaald en de meubels uit elkaar gezet worden.
  • Mogelijk dat zelfs de vloerbedekking verwijderd moet worden, om goed bij de schuilplaatsen van de bedwantsen te kunnen komen.
  • Het beddengoed moet gewassen worden, zo warm mogelijk.
  • Daarna kan er een bestrijding uitgevoerd worden met een residueel werkend middel op basis van cyfluthrin, hierbij is het belangrijk om aangrenzende ruimtes ook te behandelen. Ook is het mogelijk om de ruimte te laten stomen of te verwarmen om zo de bedwantsen en de eitjes te doden.
  • Na 6-8 weken moet er weer een grondige inspectie en een nabehandeling uitgevoerd worden.

Hoe herkent u een bedwants?

De bedwants is een plat, ovaalvormig, rood bruin diertje.
De vrouwtjes leggen 100 tot 200 eitjes en bij een temperatuur van 25 °C leggen ze tot wel 500 eitjes. Ze leven voornamelijk in slaapkamers; zodat het dicht bij de gastheer aanwezig is, waar ze eens in de 8 dagen een bloedmaaltijd nemen van de mens. Na de maaltijd verschuilen ze zich weer in naden en kieren, waardoor het niet direct opvalt waar men mee te maken heeft.

Catelijne Boer-Verkerk

Commercieel medewerkster

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: