Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Bedwantsen na vakantie?

Nog nagenieten van de vakantie? Niet als je hebt moeten overnachten in een hotel met bedwantsen! Deze bijna onzichtbare beestjes kunnen behoorlijk wat roet in het eten gooien.

Heb je bedwantsen in huis? Dan is een simpele bestrijding niet voldoende. Vaak moet de volledige woning gestript worden.. en dat is best een behoorlijke klus.

Aanwezigheid van bedwantsen laat zich niet ongemerkt aan u voorbij gaan. In dit geval wordt je meestal wakker met rode plekken en zwellingen. De beestjes reizen gemakkelijk van A naar B. Dit gebeurt vaak via kleding, ritsen in tassen of koffers en kieren of naden in meubels.

Wanneer er vermoeden is van bed wantsen moet u uw kleding en beddengoed op meer dan 60 graden wassen dit enkel verplaatsen via een vuilniszak. Anders verspreiden de bedwantsen zich ook in de andere ruimtes.

Hoe herken je bedwantsen? Door dat ze zo klein zijn, zijn ze niet goed zichtbaar. Daarnaast laten ze zichzelf ook maar weinig zien, want overdag zitten ze verstopt in de naden en kieren. Pas in de nacht komen ze tevoorschijn om te genieten van een bloedmaaltijd. De beestjes zijn roodbruin van kleur en plat en ovaal van vorm. Wanneer sprake is van bedwantsen, zie je vaak ook sporen van ontlasting op het beddengoed. Dit zijn kleine zwarte puntjes.

Wanneer je last hebt van bedwantsen is het verstandig om ons te bellen. Laat het over aan de professionals, want zelf een beetje rommelen kan verkeerd uit pakken.

Hoe gaan wij te werk bij het bestrijden van de bedwants?

  • Eerst moet er een inventarisatie gemaakt worden van de grote van de besmetting.
  • Wanneer dit in kaart is gebracht, moeten de plinten worden weggehaald en de meubels uit elkaar gezet worden.
  • Mogelijk dat zelfs de vloerbedekking verwijderd moet worden, om goed bij de schuilplaatsen van de bedwantsen te kunnen komen.
  • Het beddengoed moet gewassen worden, zo warm mogelijk.
  • Daarna kan er een bestrijding uitgevoerd worden met een residueel werkend middel op basis van cyfluthrin, hierbij is het belangrijk om aangrenzende ruimtes ook te behandelen. Ook is het mogelijk om de ruimte te laten stomen of te verwarmen om zo de bedwantsen en de eitjes te doden.
  • Na 6-8 weken moet er weer een grondige inspectie en een nabehandeling uitgevoerd worden.


Meer over de bedwants in onze ongedierteindex | Bedwantsen bestrijden en herkennen.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Wespen overlast