Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Broedvrij

Broedvrij, wat bedoelen we daar eigenlijk mee?

Eigenlijk is het vrij simpel. Wij bedoelen daarmee dat er geen nestel plaatsen komen op plekken waar we geen nesten willen hebben.

De nestjes van koolmeesjes en dergelijke bedoelen we natuurlijk niet daarmee maar wij bedoelen de nesten van ganzen, meeuwen en dergelijke.

Moeten we daar midden in de winter al over gaan nadenken? Jazeker wel want de vogels zijn nu al op zoek naar een plek waar ze straks gaan broeden.

Wij kunnen u helpen bij het broedvrij houden van bijvoorbeeld uw bedrijventerrein. Lees hieronder onze werkwijze:

Werkwijze broedvrij

Onze werkwijze is als volgt: we maaien en klepelen het terrein nog voordat de vogels naar een plek gaan zoeken om te broeden. Ook zullen wij het terrein, zoveel als mogelijk, ontdoen van struiken en dergelijke. Hierdoor zullen vogels zich niet langer op hun gemak voelen en zullen zij een andere plek als onderkomen gaan zoeken. Dit voorwerk is zeer belangrijk, zodat de vogels in het broedseizoen niet of veel minder worden verstoord. Dit maaiwerk zullen wij zelf goed bijhouden.

Roofvogel vliegers, schrikballonnen, vogelverschrikkers etc.

Het verstoren zal bijvoorbeeld gebeuren met (roofvogel)vliegers, schrikballonnen, vogelverschrikkers, linten, geluiden (angstkreten) en lasers. Dit telkens op andere plaatsen en op andere tijden, zodat de vogels er niet aan gaan wennen. Verder zullen wij zelf ook fysiek gaan verstoren door bijvoorbeeld het besturen van gemotoriseerde voertuigen.

Biologische broedvrij oplossingen met roofvogels

Eventueel hebben wij ook biologische oplossingen door onder andere het inpassen van nestvoorzieningen voor roofvogels. Deze zullen vele andere vogelsoorten verstoren en deels weghouden.

Wij werken binnen wettelijke normen.

Wij werken altijd binnen de wettelijke normen. Dus met wettelijk toegelaten materialen en op een zodanige wijze dat de vogels de tijd krijgen om een ander onderkomen te vinden. Bovendien worden de broedvrij werkzaamheden alleen uitgevoerd nadat aan u een vergunning is verstrekt of na een MER inventarisatie. Uiteraard helpen wij u met de vergunningsaanvraag en de inventarisatie.

Altijd inzicht

Onze werkzaamheden zullen wekelijks worden verwerkt in een rapportage en in een digitaal logboek worden bijgevoegd. Hierdoor heeft u altijd inzicht in de vorderingen van het broedvrij houden van uw terrein.

Garantie

Dit alles dient zo vroeg mogelijk in het jaar te worden ingezet, zodat we de vogels de kans geven om een andere plek te zoeken om te gaan broeden. Bij volledige opdracht, geven wij garantie op ons werk.

Wilt u graag nog meer informatie? Wij zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 088 – 22 121 22

Deze blog is met medewerking van onze collega’s geschreven door:

Catelijne Boer-Verkerk

Commercieel medewerkster

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: