Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Certificeringen OP

Bij het opstellen van een preventieplan voor een bedrijf, moet er aan allerlei verschillende zaken worden gedacht. Bijvoorbeeld aan certificeringen. Om wat voor bedrijf gaat het? Wat zijn eisen waar we mee te maken hebben? Er zijn verschillende certificeringen, met diverse normen en eisen etc. Vandaag gaan we een aantal van deze certificeringen uitlichten.

HACCP
De letters HACCP staan voor Hazard Analysis and Critical Control Point. Een mond vol, maar wat houdt het nou eigenlijk in? Alle voedselverwerkende bedrijven zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen. Deze certificering valt onder de Europese wetgeving en is dus niet alleen in Nederland geldig, maar ook in onder andere onze buurlanden.

Tijdens het productieproces loopt voedsel gevaar op verschillende gebieden. Deze gevaren moeten worden vastgesteld, zodat hier een corrigerende maatregel voor kan worden getroffen. Deze corrigerende maatregelen zorgen ervoor dat de gevaren beheersbaar worden.

BRC
British Retail Consortium, dat is waar BRC voor staat. BRC is nodig bij voedselverwerkende bedrijven die direct aan de retailsector leveren. Grote retailers eisen dan ook BRC van hun leveranciers. De BRC is een combinatie van onder andere HACCP.

AIB
The American Institute of Baking. Dit is één van de strengste normen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. In eerste instantie is de AIB opgericht als technologie & informatiecentrum voor bakkerijen en voedselverwerkers. Tegenwoordig richten zij zich op de hele levensmiddelensector.

EureGAP
Dit is een initiatief van een aantal Europese supermarktketens. De letters GAP staan voor ‘goede agrarische productie’. Naast voedselveiligheid, besteden zij aandacht aan de volgende zaken: verminderen van milieuvervuiling, verminderen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meer gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen, goede omgang met welzijn, gezondheid en veiligheid van werknemers, verbetering en vooral behoud van flora/fauna.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Wespen overlast