Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Grasvliegen

Zoals de naam misschien al doet vermoeden, zijn de grasvliegen geel/groen van kleur. Ook hebben ze 3 zwarte glanzende strepen op hun rug. De grasvliegen zijn maar klein van stuk, ze zijn namelijk maar 3 mm lang en hebben geen haar. Het thema gras komt niet alleen in de kleur van hun lijfje terug, maar ook in de kleur van hun ogen en de plek waar hun ontwikkeling plaats vindt.

De grasvlieg kent 4 stadia, namelijk in de volgende volgorde: ei, larve, pop en als laatste adult. De ontwikkeling van de grasvlieg vindt voornamelijk plaats in ongemaaid en verwaarloosd gras. Vandaar de naam grasvliegen. De larven voeden zich intussen met wortelluizen, maar de volwassen grasvlieg bezoekt bloemen en voedt zich met nectar.

Overlast van grasvliegen

Overwinteren doen de grasvliegen daarentegen dan weer niet in gras. Hiervoor zoeken ze klimop of spouwmuren op. Hierdoor kan je dus overlast ervaren van grasvliegen. In het najaar komen ze namelijk met zwermen naar binnen.

Grasvliegen weren

Wil je in het najaar geen overlast van deze vliegen ervaren? Dan moet er in de zomer al nagedacht worden aan het weren van deze binnendringers. Echter kan het zijn dat zelfs het plaatsen van wering onvoldoende is. Dit komt doordat de kleine vliegjes ook via de dakpannen binnen kunnen komen.

Grasvliegen bestrijden

In het voor jaar worden de grasvliegen weer actief. Dan kan je ze opzuigen met de stofzuiger en als dat niet helpt moet er bestreden worden met een bestrijdingsmiddel. Vergeet na het stofzuigen niet de stofzuigerzak te verwijderen!

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn