Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Houtworm

Hoe kun je houtworm herkennen?

Houtworm in je huis of meubels, dit is het laatste waar je op zit te wachten. Toch komt het vaak voor dat tijdens een verbouwing de gipsplaten of de vloerbedekking wordt weg gehaald, waardoor het kale hout zichtbaar wordt.

Wanneer je hoopjes met boormeel of kleine uitvliegopeningen ziet, weet je dat er houtworm aanwezig is (geweest). Dit komt omdat de houtworm na de totale ontwikkeling in het hout zich naar buiten knaagt, waarna zij zullen uitvliegen om te gaan paren en eieren af te zetten.

Hoe kom je er aan?

Houtworm is de larve van de houtwormkever. Deze kever kan vliegen en kan dus zo bij het hout in de woning, schuur, meubels en/of ander object komen, waarna vervolgens de kever zijn eitjes op/in het hout afzet en zich door het hout begint te knagen. Omdat het stadium van een larve een aantal jaar is, kan de schade aan het hout enorm zijn.

De belangrijkste vraag, hoe kom je er van af?

Houtworm kan bestreden worden door een oppervlakte behandeling uit te laten voeren. Dit stopt de aantastingen en het verzwakken van het hout. Het is dus van groot belang dat er iets aan gedaan wordt. Ook het preventief behandelen ter voorkoming is zeker te adviseren omdat de houten delen vaak weggetimmerd worden en dus niet meer zichtbaar zijn.

Als er dan houtworm in komt is de kans groot dat er op moment van signaleren al zo veel schade is aangericht, dat vervangen van houten delen nodig zal zijn.

Genoeg redenen om gelijk een afspraak te maken voor een bestrijding!

Evi van der Graaf

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn