Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Hout(worm)inspectie

Het komt voor in alle soorten en maten, het is mooi & duurzaam bouwmateriaal, maar ook zeer gevoelig voor aantastingen. Je hebt het vast al geraden, we hebben het over hout. En de oorzaak van de aantastingen? Dat zijn vaak de hout aantastende insecten. Daarom is het erg belangrijk om deze tijdig te constateren en te bestrijden.

Heeft u het vermoeden dat er sprake is van houtworm of boktor? Dan raden wij het aan om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met ons. Onze houtaantaster-expert komt dan ter plaatse om de situatie te analyseren en te beoordelen.

Ook is het verstandig om een houtinspectie uit te laten voeren door ons, wanneer u uw woning of pand gaat renoveren/verbouwen.

Worden er sporen van houtaantasters geconstateerd door onze expert? Dan volgt er, indien gewenst, een offerte voor het bestrijden van houtworm/boktor.

Zoals eerder gezegd, is hout zeer mooi en duurzaam (bouw)materiaal en wij vinden dat dat zeker zo moet blijven!

Houtworm is een verzamelnaam voor larven van alle soorten houtwormkevers. Vaak wordt er gedacht dat de kevers houtschade veroorzaken, dit is echter niet zo. Het zijn namelijk de larven die schadelijk zijn.

Er zijn veel verschillende soorten houtwormkevers. Echter de soorten die hier het meest voorkomen zijn de gewone houtwormkever, bonte knaagkever/grote houtwormkever en de huisboktor.

De gewone houtwormkever is 3 à 4 mm groot, heeft 6 poten en een dekschild met fijne haartjes.De Bonte knaagkever is een stukje groter en wordt dus niet voor niets de grote houtwormkever genoemd. Deze is namelijk 8 tot 11 mm groot. Van kleur is hij bruin met heel fijne geel – rode beharing. De Bonte knaagkever heeft een voorkeur voor eikenhout en komen vaak voor in vochtige gebouwen. De uitvlieggaatjes zijn 2 à 3,5 mm.

De huisboktor is daarentegen nog groter en 10 à 25 mm zijn. Deze boktor is bruinzwart van kleur met grijze vlekken op zijn dekschild. De uitvliegopeningen van de huisboktor zijn ovaal van vorm en deze boktor leeft alleen in nieuw en onbehandeld hout.

Bernice Balendiran

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Wespen overlast