Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Klustervliegen weren en bestrijden

Het is er weer de tijd voor: de klustervliegen komen in het najaar massaal naar gebouwen en huizen toe om te overwinteren.

Op zich is 1 vlieg binnen niet zo heel erg maar als het er meer worden dan wordt het toch wel heel erg vervelend en geeft het een vies gevoel.

Maar waarom komen ze eigenlijk met zoveel naar binnen?

In het najaar verzamelen de vliegen zich in zwermen en gaan op zoek naar een overwinteringsplaats. Bijvoorbeeld in een holle boom of spouwmuur. Soms zoeken ze de holle ruimten in woonhuizen, flats of kantoorpanden. Klustervliegen kunnen ook via de dakpannen binnenkomen. In het voorjaar, als de zon warmte gaat geven, ontwaken ze uit hun rusttoestand. Ze worden dan actief en verspreiden zich in de gebouwen. Tijdens de eerste warme dagen houden zij zich overdag op aan de buitenzijde van de gebouwen waar ze hebben overwinterd. Door de naden en kieren komen ze naar buiten. Na enkele weken zijn ze definitief weg van hun overwinterplaats.

Hoe kom je van de klustervliegen af?

Er kunnen horren geplaatst worden in open ramen en deuren. Andere openingen in buitenmuren kunnen gedicht worden of voorzien worden van fijnmazig horrengaas. In de ventilatieopeningen kunnen kleine roosters geplaatst worden. Naden en kieren dichtkitten.

U kunt uiteraard ook een vliegenlamp plaatsen. Wij hebben hiervoor de insect-o-cutor, de naam zegt het al: met deze vliegenlamp in huis heb je van klustervliegen niets meer te vrezen!

De klustervliegenlamp is inclusief RVS opvangbak en 2x15 watt TL’s!

En is ook leverbaar met Bat-shield (optioneel) Dit is een extra fijn rooster om dwergvleermuizen uit de lamp te houden. Wat aan te bevelen is in donkere grote kappen.

Wenst u meer informatie over klustervliegenbestrijding in uw regio? Dan kunt u contact op nemen met één van onze ongediertebestrijders. Omdat wij vestigingen hebben door heel Nederland, zit er altijd wel een bestrijder van ons bij u in de buurt.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn