Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Knaagdierwering

Ze schieten razendsnel voorbij, soms zelfs zo snel dat je niet eens kan zien wat het nou eigenlijk is. Een muis of een rat? Waarschijnlijk wel. Maar waar komen ze dan zo ineens vandaan? Klakkeloos gaan bestrijden heeft vaak geen zin, want ja als de eerste 2 binnen kunnen komen. Kunnen nummer 3, 4 en 5 natuurlijk ook naar binnen. En blijven bestrijden tot je een ons weegt…, daar wordt niemand gelukkig van.

Uiteraard is voorkomen altijd beter dan genezen. En dat voorkomen, daar helpen wij u graag bij! Dit doen wij door middel van een inspectie. Tijdens de inspectie wordt de ruimte goed onder de loep genomen door onze specialisten. Zo wordt er gekeken of er openingen zijn waardoor deze knaagdiertjes zich naar binnen kunnen wurmen. Hierbij wordt er ook gekeken boven het plafond en zelfs in de meterkast.

Zodra onze specialist probleempunten (oftewel gaten en kieren) heeft opgespeurd, worden hier foto’s van gemaakt ter verduidelijking. Deze foto’s zullen uiteraard worden verwerkt in een inspectierapport. Dit inspectierapportzult u enkele dagen na de inspectie ontvangen. Naast de situatiefoto’s zal ook het opgestelde plan van aanpak worden omschreven in dit inspectierapport. Dit plan van aanpak is inclusief begroting. Zo weet u namelijk direct waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Misschien klinkt het wat gek dat we hierboven ook het plafond hebben genoemd, maar hier zijn vaak sluiproutes van ongedierte te vinden. Dit komt doordat de verschillende ruimtes boven het plafond niet gescheiden zijn. Hierbij adviseren we meestal om boven de plafonds en ook onder de vloeren gesloten compartimenten te maken. Bij supermarkten is het bijvoorbeeld aan te raden om het magazijn, winkel en kantine goed van elkaar te scheiden. Zo ontstaan er 3 gesloten ruimtes en hiermeewordt voorkomen dat er routes ontstaan voor knaagdieren. Uiteraard dienen dan ook kabeldoorvoeren (van bijvoorbeeld kassa’s en weegschalen) die boven het plafond uitkomen dienen ook afgedicht te worden.

Qua kostenpost is het misschien best wel een investering om alles muisdicht te maken, maar gelukkig is het wel een investering die het meer dan waard is. Het aanbrengen van wering geeft namelijk een langdurige oplossing. Dit houdt de knaagdieren buiten de deur en zorgt dus voor minder onvoorziene kosten. Vaak worden wij opnieuw ingeschakeld door de bedrijven waar we al eerder voor gewerkt hebben op het moment dat zij aan verbouwing of nieuwbouw doen. Bij een verbouwing kunnen namelijk opnieuw gaten en kieren ontstaan. Het zou natuurlijk zonde zijn om deze open te laten.

Is het na het aanbrengen van wering afgelopen? Nee, nog niet helemaal. Vaak moet er na de eerste weringsactie een grote bestrijdingsactie plaatsvinden. Op deze manier kan je ook daadwerkelijk met een schone lei beginnen en goed in kaart brengen of het aanbrengen van wering wel of niet heeft geholpen. Muizen kunnen altijd meekomen met de vracht natuurlijk, daarom is het raadzaam om voor periodieke controles te kiezen. Dit gebeurt minimaal 8 keer per jaar.

Wij zijn ervan overtuigd dat ieder muizenprobleem op te lossen is, zeker in combinatie met wering. Heeft u een probleem met muizen of ratten? Wij gaan graag elke uitdaging aan!

Bernice Balendiran

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn