Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Mieren

In bijna alle tuinen komen wel mieren voor. Onder stenen, in het gras of tussen de planten. Soms in grote aantallen waardoor ze veel hinder veroorzaken. Een effectieve en toegelaten bestrijding tegen mieren in de tuin is er eigenlijk niet. Pas op het moment dat de mieren binnen komen, is er een toegelaten bestrijding mogelijk.

Er zijn in Nederland verschillende soorten mieren die op verschillende manieren bestreden moeten worden. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor mieren het zijn.

Soorten en schade van mieren
Hier onder een aantal voorbeelden van de meest voorkomende mieren met de schade die ze veroorzaken.

  • Tuinmier
    Deze mieren zijn meestal buiten actief, ze kunnen door de hoeveelheid hinderlijk zijn en door hun aanwezigheid voedsel verontreinigen.
  • Houtmier
    Deze mieren komen vaak voor in woningen, waar ze in rottend hout leven en zo het rottingsproces versnellen. Hier moet een grondige inspectie uitgevoerd worden om de oorzaak en de bron op te sporen, waarna er een plan van aanpak gemaakt kan worden.
  • Faraomier
    Deze mieren komen regelmatig voor in privé keukens en in keukens van de gezondheidszorg. De mieren zijn alles eters, met de voorkeur voor vlees. Faraomieren kunnen op wonden afkomen en het komt zelfs voor dat ze onder het gips van een patiënt kruipen. Bij vermoeden van deze mier moet er snel actie ondernomen worden om een plaag voor te blijven.

Bestrijding van mieren
Voor elke mierensoort is een andere bestrijding nodig om het probleem op te lossen. Daarom is het belangrijk om er zeker van te zijn over welk soort mier het gaat voordat er bestreden wordt.

Evi van der Graaf

Meer informatie over ongedierte

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: