Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Mollen ‘’uw grootste nachtmerrie’’

Mollen staan bekend als harde werkers, maar of dit altijd door iedereen als iets positiefs wordt opgevat is nog maar de vraag. Want het harde werken zien wij voornamelijk als het beschadigen van grasmatten, moestuinen, gazons, sportvelden en andere velden.. Dit doen ze natuurlijk niet bewust met de bedoeling om uw mooie gazon te beschadigen, maar door de gangen en molshopen die ze maken brengen ze schade aan.

Hoe ziet een mol eruit? Nou laten we het erop houden dat de mol niet bekend staat als één van de ‘mooiere dieren’.. Ze hebben een slurfvormige snuit en zeer kleine oogjes. Overigens denken veel mensen dat de mol blind is, dit is echter niet waar. Het is wel zo dat ze weinig tot niets kunnen zien. De mol vindt dus zijn weg in de gangen door zijn gevoelige snorharen en door zijn tastzenuwen op zijn neus en staart.

Wist je dat?
Er zijn nog veel meer leuke weetjes over de mol, waar je misschien niet van op de hoogte bent. Dus bij deze:

  • Wist je dat mollen met een snelheid van 12 tot 15 meter per uur kunnen graven?
  • wist je dat mollen achteruit kunnen lopen in de gangen?
  • Wist je dat mollen geen oren hebben? Ze werken via trilsignalen!
  • Wist je dat mollen behalve goed kunnen graven, uitstekend kunnen zwemmen en klimmen?
  • Wist je dat de haren van de mol geen strijkrichting hebben? dus ze zijn altijd glad!

Mollen weren
Zeg nou zelf, van die grote molshopen in de tuin of op velden geeft niet bepaald een ‘strak’ en mooi beeld. En als je net een nieuw gazon heb aangelegd, dan zijn molshopen toch echt wel je grootste nachtmerrie.

Wij zijn er van op de hoogte dat er genoeg vakmannen gevestigd zijn door heel Nederland, die dit probleem voor u aan kunnen pakken. U nog niet? Neem dan een kijkje op onze website en neem contact op met een specialist die bij u in de buurt is gevestigd!

Evi van der Graaf

Meer informatie over ongedierte

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: