Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Monumenten

Een vliegticket boeken, een foto of een selfie plaatsen op Facebook, kilometers rijden. Wat we allemaal niet over hebben voor monumenten. Oftewel gebouwen, die niet zomaar gebouwen zijn. Bouwwerken met niet alleen een mooi uiterlijk, maar vaak ook een bijzonder verhaal erachter. Het zal je vaak verbazen hoe groot het verleden en de geschiedenis van een monument kunnen zijn. En gelukkig maar dat wij in een land leven, waar we ook nog eens goed voor deze monumenten zorgen!

Ondanks de pracht en de positieve punten die bij een monument horen, zijn er helaas ook wat nadelen aan verbonden. Monumenten lopen vaak een aantal risico’s, die nieuwere gebouwen dan weer niet hebben. Maar hey, wie mooi wil zijn moet pijn lijden.. ook voor monumenten geldt dat!

Wij van Traas, zetten ons in voor het behoud van historie en dat betekent dus ook voor het behoud van monumenten. Om deze reden zijn wij ons gaan verdiepen en specialiseren in het oplossen van aantastingen in en aan monumenten. Op deze manier kunnen er zoveel mogelijk oude elementen behouden blijven.

Maar hoe doen wij dat dan, vraag je je misschien af. Wij bestrijden houtaantasters, en voeren behandelingen uit zoals constructief houtherstel, kozijn reparatie en gaan opstijgend vocht tegen. Ook doen wij aan kruipruimte isolatie, zwam bestrijding en het impregneren van gevels. Optrekkend vocht is één van de problemen die wij toch wel het meest tegenkomen.

Bent u zo een gelukkige die in het bezit is van een prachtig bouwwerk? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat er geen onverwachtste aantastingen voorkomen. Of misschien heeft u een vermoeden dat er al iets op de loer ligt. Bel ons dan op, want wij komen graag langs om een inspectie uit te voeren in uw monument.

Want als wij onze Nederlandse geschiedenis zo lang mogelijk willen behouden, moeten we beginnen bij de monumenten!

Bernice Balendiran

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: