Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Monumentenzorg

Monumenten hebben een positieve uitstraling naar de omgeving. Uit economisch onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van monumenten de welvaart en het welzijn in de omgeving verhoogt, aldus Wikipedia.

En dus betekent dit dat je wel goed voor deze monumenten moet zorgen want dit is wel een stuk cultureel erfgoed. Want we willen toch dat ons nageslacht ook nog kan genieten van al dit moois. Want het zijn niet alleen maar mooie gebouwen er zit ook nog eens een heel verhaal achter, de geschiedenis is echt boeiend.

Ondanks de pracht en de positieve punten die bij een monument horen, zijn er helaas ook wat nadelen aan verbonden. Monumenten lopen vaak een aantal risico’s, die nieuwere gebouwen dan weer niet hebben.

Wij van Traas, zetten ons in voor het behoud van historie en dat betekent dus ook voor het behoud van monumenten. Om deze reden zijn wij ons gaan verdiepen en specialiseren in het oplossen van aantastingen in en aan monumenten. Op deze manier kunnen er zoveel mogelijk oude elementen behouden blijven.

Maar hoe doen wij dat dan, vraag je je misschien af. Wij bestrijden houtaantasters, en voeren behandelingen uit zoals constructief houtherstel, kozijn reparatie en gaan opstijgend vocht tegen. Ook doen wij aan kruipruimte isolatie, zwam bestrijding en het impregneren van gevels. Optrekkend vocht is één van de problemen die wij toch wel het meest tegenkomen.

Bent u zo een gelukkige die in het bezit is van een prachtig bouwwerk? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat er geen onverwachtste aantastingen voorkomen. Of misschien heeft u een vermoeden dat er al iets aan de hand is. Bel ons dan op, want wij komen graag langs om een inspectie uit te voeren in uw monument.

Want als wij onze Nederlandse geschiedenis zo lang mogelijk willen behouden, moeten we beginnen bij de monumenten!

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn