Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Muggen, vinden ze jou ook zo lekker?

Sommige mensen zijn vreselijk aantrekkelijk en andere mensen hebben er nauwelijks last van, muggen.

U weet wel, die kleine zoemers die u in de nachtelijke uren wakker houden met het gezoem om uw hoofd. Je diep verstoppen onder de lakens heeft meestal ook nog eens geen nut want ze prikken er dwars doorheen en dan is het de volgende ochtend weer de score bekijken van wie er hoeveel muggenbulten heeft bijgekregen.

Muggen zijn er in de warme zomermaanden altijd, maar om de kans op muggen iets te verminderen is deze tip: verwijder stilstaand water uit uw tuin. U weet wel, die vergeten emmer vol met water of een stilstaande vijver zonder vissen erin. Nou hoeft die vijver natuurlijk niet weg, doe er een paar vissen in die dol zijn op muggenlarven en u heeft een natuurlijke bestrijder te pakken. Stilstaand water is namelijk een mooie broedplek voor de muggenlarven. Een hor voor de ramen helpt uiteraard ook of hang nestkasten op om de zwaluw of vleermuis naar uw tuin te lokken. Zij zijn ook natuurlijke bestrijders van de mug.

Wist u bijvoorbeeld dat een zwaluw wel 50.000 muggen/vliegen eet per week?

Wist u ook dat muggen maar een paar maanden leven, maar kunnen zich bij ideale weersomstandigheden in die periode wel 10 keer voortplanten en geloof me, dan heb je er toch ineens heel veel die een slachtoffer zoeken.

Het speeksel van de mug kan makkelijk voor een ontstekingsreactie zorgen. Wist u ook trouwens dat een mug met een soort “broodmes” de haarvaten versnijdt en vervolgens via een soort buisje het bloed opzuigt? Door twintig verschillende soorten eiwitten te injecteren, zorgt zij dat het bloed niet kan stollen, zodat ze lekker door kan smullen. Het immuunsysteem reageert hierop met een bult als gevolg.

Wanneer een mug een virus met zich mee zou dragen, is de kans op verspreiding door de ontstekingsreacties op het speeksel groot, zo blijkt uit onderzoek. Daarom is men ook zo alert op exotische muggen, omdat zij infectieziekten kunnen overbrengen, zoals gele koorts, knokkelkoorts, zika, blauwtong en westnijlvirus.

Komt u nou niet van de overlast van muggen af dan kunt u ons altijd bellen voor nog meer tips over hoe muggen te bestrijden.

Door ons landelijk bereik zijn wij snel bij u. Bel ons voor meer informatie op nummer 088 22 121 22

Catelijne Boer-Verkerk

Commercieel medewerkster

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: