Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Muizen in huis

Hoe weet je dat je muizen in huis hebt?

Vaak worden wij gebeld met meldingen van geluiden in de woning welke niet thuis te brengen zijn. Het gaat vaak om geluiden op het moment dat men in bed ligt en wakker wordt van het geluid. Dan is het verstandig om Traas in te schakelen om te onderzoeken waar het geluid vandaan komt en wat de veroorzaker is van het geluid.

Inspectie van muizen
Wij proberen tijdens de inspectie duidelijk te krijgen waardoor het geluid veroorzaakt wordt. Dit proberen wij te weten te komen door eerst een aantal zaken samen met u op een rij te zetten. Zoals wanneer het geluid te horen is, waar het te horen is, of er stank is, en of er buiten dingen opgevallen zijn. Als wij het vermoeden hebben dat het om muizen gaat, gaan wij aan de slag.

Wij inspecteren of er aan de buitenkant van de woning gaten aanwezig zijn waar muizen door naar binnen kunnen komen. Ook kijken wij of er begroeiing aanwezig is waardoor de muizen op het dak of onder de pannen kunnen komen, vaak zijn daar wel openingen aanwezig waar muizen door naar binnen kunnen komen. Ook wordt er naar de omgeving gekeken om te kijken of muizen niet aangetrokken worden door bijvoorbeeld een konijnen of kippen hok of een voerplaats voor vogels.

Plan van aanpak om muizen te bestrijden en weren
Wat wij aantreffen tijdens de inspectie bespreken wij daarna met u zodat we samen een plan van aanpak kunnen maken. Omdat bestrijding alleen vaak niet tot een oplossing leidt kijken we ook verder dan dat. Als muizen bijvoorbeeld gemakkelijk van buiten naar binnen in de woning kunnen komen is het niet mogelijk om het probleem voorgoed op te lossen. Een tip van ons is dan ook, het weghalen van de vogelvoederplaats en uw konijnen, kippen of andere dieren in uw tuin alleen in de ochtend voeren.

Bestrijden van muizen
Als de zaken die tijdens inspectie naar voren zijn gekomen zijn uitgevoerddan kunnen wij beginnen met de bestrijding van muizen in de woning. Dit kunnen wij doen door middel van een toxisch middel of met klemmen. Dit hangt van de situatie af en welk soort muizen het betreft. Als het om spitsmuizen gaat zal er een andere aanpak plaatsvinden dan bij huismuizen. Dit omdat spitsmuizen insecteneters zijn en dus niet van het lokaas zullen eten. Ook op bijvoorbeeld een kinderkamer is het niet mogelijk om toxisch lokaas te plaatsen of open klemmen te plaatsen. Maar samen komen wij dan zeker tot een geslaagd eind resultaat en kunt u weer ongestoord van uw nachtrust genieten.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn