Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Nature Care

Doordat wij al een aantal jaar actief zijn in het uitvoeren van milieuvriendelijke bestrijding, zijn wij een tijd terug tot het besluit gekomen om een Nature Care afdeling op te richten. Het eerste project binnen deze afdeling was al het realiseren van vleermuistorens en faunahuisjes.

Onze Nature Care voorzieningen zijn gericht op beschermde diersoorten, zodat ook zij een veilig onderkomen hebben. Niet alleen hebben de voorzieningen een educatieve en nuttige rol, ook is het een verrijking voor de omgeving. Wij merken dat er veel belangstelling is voor de voorzieningen, vanuit allerlei groepen. Zowel vanuit overheden als de recreatiesector.

Nature Care webshop

Via onze webshop www.ongedierteshop.nl kunt u ons assortiment bekijken en bestellen. Daarnaast hebben wij onlangs onze eigen nestkasten uitgebracht.

Uiteraard is het verzorgen van Nature Care voorzieningen niet het enige wat de afdeling Traas Nature Care doet. We doen namelijk ook het volgende:

Muggenlarven bestrijden met levende vissen

Doordat stilstaand water een broedplaats is voor muggen, is er al gauw sprake van overlast bij recreatieparken en andere plekken met bijvoorbeeld een vijver. Door het uitzetten van bepaalde soorten vissen, worden de muggenlarven op natuurlijke wijze bestreden.

Emelten bestrijding in graszoden

Emelten staan er om bekend dat zij wortels van graszoden opeten. Door het plaatsen van een spreeuwentoren worden de emelten bestreden. Spreeuwen eten emelten namelijk in grote getale weg.

Vraat aan jonge boompjes bestrijden

Jonge boompjes kunnen verloren gaan doordat veldmuizen hieraan gaan vreten. Na het plaatsen van torenvalkkasten werden de muizen weggevangen door de torenvalken.

Compenseren van mussenkolonie

Bij het besluit om een boerderij te slopen is een mussenkolonie ontdekt. Doordat zij tijdens en na de sloop een ander plekje moeten opzoeken in de omgeving hebben wij hiervoor een mooi plan mogen bedenken en uitvoeren. Op 5 omliggende woningen hebben wij mussendakpannen en mussenvides aangebracht. Hier kan de mussenkolonie dus een nieuwe onderkomen vinden.

Vliegenbestrijding op maneges

Een Boerenzwaluw zorgt ervoor dat de hoeveelheid (steek)vliegen en andere insecten ieder jaar beduidend minder worden. Door het plaatsen van een boerenzwaluwkast op een manege, kan vliegenoverlast op een manege aanzienlijk verminderd worden.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: