Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Onweersbeestjes

Net je kozijnen in de verf gezet, je beddengoed buiten gehangen of je bent onderweg op de scooter en alles zit onder de zwarte puntjes lijkt het wel. Die zwarte puntjes blijken te leven, want er zit beweging in. Dat zijn Tripsen, ook wel bekend als onweersbeestjes. Ze zijn donkerbruin / zwart van kleur en maar 1-2 mm. Ze komen wereldwijd voor en in Nederland kennen we ze sinds de jaren 80.

De naam onweersbeestjes hebben ze niet voor niets gekregen. Gaat het dan altijd onweren als je ze in grote getale ziet? Dat is niet 100% zeker, maar de kans is wel groot. Sommigen noemen ze ook wel donderbeestjes. Deze beestjes komen voor in warme periodes en als er sprake is van een hoge luchtvochtigheid, dan blijven Tripsen laag in de lucht hangen. Hierdoor zien wij ze met een vlaak komen, maar vaak zijn ze ook snel weer weg. Als er onweer aankomt, is de luchtvochtigheid ook hoog. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat Tripsen zichtbaar zijn als er onweer op komst is. Zodra de luchtvochtigheid weer laag is, zitten de onweersbeestjes ook weer hoog in de lucht en zijn ze voor ons vrijwel onzichtbaar.

Echt overlast van Tripsen komt nauwelijks voor. Dit kan wel zo lijken, doordat de onweersbeestjes altijd een hele vlaag komen, maar ze zijn snel weer weg. Dus er is nooit sprake van langdurig overlast. Echter kunnen ze in de landbouw wel een plaag vormen en veel schade veroorzaken aan planten etc. Dit komt doordat ze sappen uit de bovenste bladlaag van planten en bloemen zuigen. Nog een reden van plaagvorming van onweersbeestjes is de hoeveelheid eieren die ze leggen. Ze leggen wel 150 – 300 eitjes en hebben ook nog eens een snelle levenscyclus.

Wij van Traas Ongediertebestrijding doen niks aan Tripsen. In de tijd dat u ons belt en wij langskomen zijn de onweersbeestjes vaak allang weer vertrokken. Het bestrijden van Tripsen is dan ook bijna niet haalbaar. Als je overlast ervaart in of rondom het huis, adviseren wij om ze op te zuigen met een stofzuiger.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan