Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Papiervisjes bestrijden

Wie kent ze niet? Je komt papiervisjes tegen in je boeken, fotoalbums, tijdschriften, uw handwerk, uw tekeningen en behang.

Ze zijn er gek op, op dat papier, maar wij hebben ze daar uiteraard liever niet. Een tip is alvast om deze zaken te bewaren in plastic dozen want daar houden die papiervisjes dan weer niet van.

Nog meer tips:

  • Papiervisjes houden dus echt niet van kou. Hun leven is zo een stuk moeilijker en de eitjes komen niet uit wanneer het huis koel is. Zet in de zomer de airco aan in uw huis en zet in de winter de kachel niet hoger dan een graad of 19, dan komen de eitjes niet uit en heeft u een duurzame bestrijding van deze “visjes”.
  • Lucht uw huis ook regelmatig door. De goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen van tegenwoordig zijn ook een mooie broedplek voor de papiervisjes. Met goed en regelmatig luchten verminderd u de kans op de papiervisjes.
  • Mocht u gaan bestrijden doe dat dan het liefste samen met uw buren, want naar alle waarschijnlijkheid vlucht er ook een deel naar de buren (slim zijn ze wel) en komen na een paar maanden dan weer terug naar uw huis en daar zit u uiteraard niet op te wachten.
  • Zet een brievenbus buiten neer i.p.v post door de brievenbus en schudt de brieven uit voor u ze mee naar binnen neemt.

Maar hoe herkent u een papiervisje eigenlijk?

Het papiervisje, (ook wel boekenvisje genoemd) is een klein vleugelloos insect, dat ongeveer 15 mm lang is. Doordat papiervisjes, zilvervisjes en ovenvisjes er bijna identiek uitzien, komt het regelmatig voor dat deze franjestaarten door elkaar worden gehaald.

Papiervisjes zijn te herkennen aan hun 2 lange antennes aan hun kop en hun 3 lange sprieten achter aan hun lijf. Kenmerkend is ook dat het lichaam van het papiervisje bedekt is met fijne schubben, waardoor het papiervisje er voor ons grijs/zilverkleurig uit ziet. Papiervisjes zitten het liefst in de droge ruimtes. Dit in tegenstelling tot zilvervisjes en ovenvisjes leven, die respectievelijk voorkeur hebben voor vochtige en warme ruimtes.

Papiervisjes bestrijden:

Indien u Traas wilt inschakelen voor het bestrijden van papiervisjes kiest u een bestrijder bij u in de buurt. Hiervoor gebruikt u het contactformulier op deze pagina. Traas voert de behandeling uit met een bestrijdingsmiddel. Deze bestrijdingsmiddelen zijn niet schadelijk voor huisdieren en mensen.

Wenst u nog meer informatie bel dan naar onze receptie en wij helpen u graag verder.

Wij zijn bereikbaar op nummer 088 22 121 22

Catelijne Boer-Verkerk

Commercieel medewerkster

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: