Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Rat en muis

Bij ongedierte denken we meestal gelijk aan ratten en muizen, logisch ook, ze komen helaas steeds meer en meer voor deze knaagdieren.

Maar waarom heten ze eigenlijk knaagdieren?

Het antwoord hierop is vrij simpel, ze heten zo omdat ze nou eenmaal graag aan alles knagen en dat doen ze niet zonder reden. Ze moeten wel knagen om hun voortanden op lengte te houden. Deze groeien namelijk hun hele leven en als ze niet knagen dan worden ze te lang, gaat hun bek niet meer dicht en gaan ze dood.

Noodzakelijk dus in hun geval om te blijven knagen, in ons geval minder prettig want ze veroorzaken zo grote schade aan bv ons isolatiemateriaal (wat ze gebruiken om nestjes van te maken), onze voedingsmiddelen en aan onze stroomkabels.

Kortsluiting of brand

Doordat ze knagen aan de stroomkabels kan er kortsluiting ontstaan, waardoor bv een deel van uw fabriek uitvalt of doordat er brand ontstaat in uw stal met niet alleen een dodelijk gevolg voor de rat of muis maar ook voor uw vee, uw horecabedrijf wat niet meer open kan door schade van de rat of muis en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Feit is dus dat je deze knaagdieren niet in uw huis of bedrijf wilt. Wat tevens een bijkomstigheid is is dat bestrijden niet zomaar meer mag en zijn er vergunningen/licenties nodig om aan rattenbestrijding te kunnen doen. Daardoor hebben deze knaagdieren steeds makkelijker “vrij spel”.

Gelukkig beschikken wij, van Traas Ongediertebestrijding, over de vergunningen en helpen wij u graag van de ratten en muizen af.

Catelijne Boer-Verkerk

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: