Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Rat en muis

Geknaag, gepiep achter de muur of op het plafond is nou meestal net niet het geluid waar je op zit te wachten, maar soms komt het toch echt voor en dan is het wel zaak om daar iets aan te doen. Want meestal betekent dat dat er muizen of ratten zitten en dat is nou niet echt bevorderlijk voor uw huis/bedrijf en de gezondheid.

Maar dat geknaag waarom doen ze dat eigenlijk: deze knaagdieren moeten wel knagen want daarmee houden ze hun tanden op lengte. Deze groeien namelijk hun hele leven en als niet knagen dan worden ze te lang, gaat hun bek niet meer dicht en gaan ze dood.

Noodzakelijk is het dus in het geval van de muizen en ratten dat ze blijven knagen. Voor ons is dat minder prettig want ze veroorzaken zo grote schades aan bijvoorbeeld ons isolatiemateriaal (wat de muizen en ratten gebruiken om nestjes van te maken), onze voedingsmiddelen en aan onze stroomkabels.

Kortsluiting en/of brand

Doordat de muizen en ratten knagen aan de stroomkabels kan er kortsluiting ontstaan, waardoor er bijvoorbeeld een deel van uw fabriek uitvalt of doordat er brand ontstaat in uw stal, met niet alleen dodelijk gevolg voor de rat en muis maar ook voor uw vee, uw horecabedrijf wat niet meer open kan/mag door schade van de rat en/of muis en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het belangrijkste is dat u deze knaagdieren niet in uw huis of bedrijf wilt en dat u bij de eerste waarneming van de rat of muis gelijk actie onderneemt. Wat een vervelende bijkomstigheid is, is dat bestrijden niet zomaar meer mag en zijn er vergunningen/licenties nodig om aan rattenbestrijding te kunnen doen. Daardoor hebben de ratten steeds makkelijker “vrij spel” en is het nu ook een landelijk probleem aan het worden.

Gelukkig beschikken wij, van Traas Ongediertebestrijding, over de juiste vergunningen en licenties en helpen wij u graag van uw ongewenste knaagdieren: de ratten en muizen af.

Wenst u meer informatie over onze bestrijdingsmethodes met betrekking tot de rat en/of muis, neem dan telefonisch contact met ons op op nummer: 088 22 121 22 of mail ons op: info@traas.nl.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn