Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Vleermuizen

Vleermuizen, griezelig? Ja, ze zien er inderdaad niet uit als een gezellig knuffeldiertje en hun reputatie als synoniem voor Dracula is natuurlijk ook niet waar je een gezellig gevoel bij krijgt.

Echter is dit geheel onterecht. Vleermuizen zijn absoluut niet griezelig en ook niet echt gevaarlijk. Ja als ze zich bedreigt voelen dan kunnen ze bijten maar dat doen wel meer zoogdieren.

De vleermuis is de enige zoogdier die kan vliegen en behoort, in tegenstelling tot zijn naam, tot de apenfamilie. Vleermuizen behoren tot beschermde diersoorten en deze mag je dus niet zonder toestemming van de overheid verstoren. Verjaag ze dus vooral niet als je ze in de avond of nacht ziet vliegen. Ze zijn namelijk ook nog eens handig. Deze nachtdieren moeten om te overleven per nacht een kwart tot een derde van hun lichaamsgewicht aan insecten eten. Voor een vleermuis betekent dat per nacht wel 300 muggen, motjes en andere insecten. En dat scheelt toch een hoop muggen. Des te meer reden om vleermuizen in ere te houden.

Wist u al dat wij diverse vleermuizenonderkomens verkopen?

Neem eens een kijkje op onze nature care pagina hiervoor:

https://traasshop.nl/product-categorie/assortiment-nature-care/vleermuizen/

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan