Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Vogelseizoen

Vervelend in de weg blijven zitten en maar niet weggaan, ’s Ochtends vroeg naast je raam zitten zingen en fluiten of nog erger… over je heen vliegen en uitgerekend op jouw hoofd moeten poepen.

Ja, vogels kunnen voor veel hinder zorgen, maar één van de ergste hindernissen heb ik hierboven nog niet opgenoemd. Namelijk het nestelprobleem.

Heel gezellig hoor, het seizoen van de vogels, om vrolijk van te worden. Zou je denken. Maar de kauwen die in je schoorsteen een nest gaan bouwen, duiven die in goten en onder overkappingen gaan nestelen, of mussen die zelfs onder de dakpannen kruipen en dan vervolgens in je isolatie gaan nestelen… daar word je niet zo heel vrolijk van. Erger nog, dit kan veel hinder en overlast veroorzaken.

Ga je pas op zoek naar een oplossingen wanneer ze al een nest aan het bouwen zijn, of wanneer de jongen er al zijn? Dan ben je te laat. Vanaf het moment dat ze het nest beginnen te bouwen tot het moment dat de jongen zijn uitgevlogen is het weren, verstoren en wegjagen van vogels ten strengste verboden. Daarom is het zeer van belang om er op tijd bij te zijn. Wees er op tijd bij en het schoonmaken van een zomer lang uitwerpselen en het leegmaken van dakgoten is verleden tijd!

Velen zien het kwaad er niet van in. Wat is er nou mis met vogels? En hoe schattig zijn die pasgeboren kleintjes! Ja zeker, maar vaak worden de problemen die vogels met zich meebrengen onderschat. Welke problemen zijn dat dan? Ze kunnen ziektes verspreiden, maar ook waterschade of brand veroorzaken door de aanwezigheid van de nestjes.

Door er op tijd bij te zijn, kan je dus veel ellende voorkomen. Uiteraard bieden onze nature care producten ook de gelegenheid aan de vogels om alsnog te kunnen nestelen zonder dat wij er last van hebben. Een win-win situatie voor beide partijen dus!

https://www.ongedierteshop.nl/product-categorie/tr...

Bernice Balendiran

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: