Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Vogelwering

Wanneer je denkt aan overlast van ongedierte, dan denk ik al snel aan allemaal vieze, kriebelende insecten die door je huis lopen en uiteraard die muizen niet te vergeten. Maar zelf heb ik ervaren dat je ook nog hinder kan ervaren van andere plaagdieren, zoals vogels! Vogels die vaak tot hinder zijn zijn bijvoorbeeld de verwilderde huisduiven, spreeuwen, kraaiachtigen, kauwen en meeuwen. Ze kunnen op allerlei manieren zorgen voor behoorlijke schade en overlast!

Nu moet ik eerlijk toegeven, vogels vind ik prachtige dieren. Tot op zekere hoogte, want als ze je ‘s nachts wakker houden met hun lawaai en zelfs wakker maken, dan denk ik wel eens anders over deze dieren. En hier bleef het niet bij, eind de week zaten onze dakgoten verstopt door de uitwerpselen en nestmaterialen van de vogels dat tenslotte leidde tot lekkage.

Bovenstaande was mijn situatie en nu werd dat gelukkig snel opgelost door enkele vakmannen van Traas! Maar de vogels kunnen voor bedrijven ook tot grote hinder zijn, denk aan al die gebouwen die besmeurd worden met die uitwerpselen, dit geeft absoluut geen professioneel en ‘schoon’ beeld richting de klant.

Naast het feit dat vogels verstoppingen, lekkages, slapeloze nachten en imago beschadiging veroorzaken, kunnen ze ook nog eens gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Vogelpoep kan namelijk besmet zijn met ziekteverwekkende bacteriën. Het is bekend dat bijvoorbeeld de huisduif 30 verschillende ziekten kan meedragen en deze zijn voor ons potentieel gevaarlijk. Dit is dan ook de reden dat de huisduiven vliegende ratten worden genoemd.

Om even terug te komen op die vakmannen, dan spreek ik natuurlijk over de vakmannen van Traas! Zij hebben mijn ‘vogelprobleem’ uitstekend verholpen! Zo hadden ze verschillende weringsmaterialen zoals vogelpinnen, vogelnetten en een elektrisch systeem Avishock, dit systeem zorgt ervoor dat de vogel wegvliegt en wegblijft. Mijn huis is weer schoon, zonder lekkages en ook belangrijk; zonder die slapeloze nachten!

Heb jij nou ook zo een overlast van vogels, bel dan naar één van de specialisten van Traas. Zij bezitten over de benodigde kennis en ervaring!

Evi van der Graaf

Meer informatie over ongedierte

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: