Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Vogelwering

Het idee van wakker worden met vogelgezang schept een vrolijk beeld in onze gedachte. In werkelijkheid kan dit zogenaamde ideaalbeeld nog wel eens tegenvallen. Uitslapen in het weekend? Vergeet het maar! Het koor breidt zich al snel uit van één vogel naar een heleboel. Veelal krijgen vogelsoorten als kauwen, duiven en mussen de schuld wanneer het om vogeloverlast gaat. Echter kan overlast veroorzaakt worden door een heleboel soorten vogels.

Denk maar niet dat het enkel bij geluidsoverlast blijft. Nestelen in de isolatie onder je dakpannen? Voor ons een last, voor de vogels een lust! Deze nestelplekken worden ervaren als warme en veilige schuilplaatsen. Zo schuilen ze ook maar al te graag onder de overkappen en laten hun ongegeneerd hun uitwerpselen achter. Of dat nog tegen de geval aan zit of ergens anders, dat maakt de vogels niets uit. Helaas denken uw gasten of klanten daar anders over. “Een pand met uitwerpselen op de gevel? Daar is gebrek aan hygiëne,” wordt er dan gedacht.

Bij Traas weten we dat geen enkele situatie, pand of omgeving hetzelfde is. Daarom zullen wij in geval van overlast altijd een specialist langs laten komen die de situatie beoordeeld en een bijpassende oplossing bedenkt. Vergeet alleen niet om op tijd aan de bel te trekken. Zodra het broedseizoen is begonnen, zijn we namelijk al te laat. Tijdens deze periode mogen vogels absoluut niet geweerd, verstoord of verjaagd worden.

Zodra de vogels weer uitvliegen zult u denken dat het probleem volledig opgelost. Alweer ga ik u uit uw droom helpen. Dit is namelijk niet zo. Vogels zijn gewoontedieren die ieder jaar weer terug komen op hun nestelplaats. Het is dus nooit te laat om vogelwering te plaatsen, behalve in het broedseizoen!

Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust. Traas staat altijd voor uw klaar!

Bernice Balendiran

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn