Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Wespen

Het is weer wespentijd. De beestjes hebben het duidelijk weer druk met nesten maken en mensen plagen. Verder zijn het overigens nuttige beestjes hoor, want ze eten kleine, vaak hinderlijke, insecten.

Gelukkig zorgen ze niet altijd voor overlast. Maar als ze vlak bij je achterdeur zitten als je net een gezellige barbecue gepland hebt staan of ze kruipen de spouwmuur in waar ze veel schade aan kunnen richten aan de isolatie, dan wil je ze toch weg hebben.

Sommige mensen zijn zo moedig om zelf actie te ondernemen: ze stoppen de invliegopening dicht of gaan zelf met een spuitbus in de weer. Dit raden we beiden ten sterkste af. Het afdichten van de invliegopening zorgt er juist voor, dat de diertjes een andere uitweg gaan zoeken. En als ze dan toevallig de mogelijkheid hebben om een gaatje te knagen in de binnenmuur, dan kan het zomaar zijn dat je met zwerm wespen aan het ontbijt zit! Aangezien wespen behoorlijk agressief kunnen zijn is het zeker ook niet aan te raden om zonder bescherming met een spuitbus te gaan zwaaien. Als de wespen zich allemaal tegen je keren, zit er toch enig risico aan en is medische hulp vaak noodzakelijk. Niet voor niets gebruiken onze bestrijders beschermingsmiddelen.

Schakel daarom altijd een vakman in bij wespenoverlast. Zij hebben de vakkennis om je op een veilige manier van de wespen af te helpen. Na het spuiten kan er even wat meer overlast zijn omdat de wespen “aangevallen” worden, maar al snel zal de overlast afnemen.

Kun je wespenoverlast nu ook voorkomen? Ja en nee. Het is mogelijk, om door het gebruik van bijenbekjes te voorkomen dat ze via de ventilatieopeningen in de spouwmuur terecht komen en daar lekker gaan nestelen van de isolatie.
Maar wespen komen hoe dan ook op zoetigheid af. Gelukkig kunnen we daar ook gebruik van maken door een wespenval met zoete lokstof op te hangen of neer te zetten. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden op de markt.

Ik wens jullie veel gezellige, wespenvrije barbecues toe deze zomer!

Janet

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: