Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Ook veel overlast van Wespen?

Zo langzamerhand is het wespenseizoen weer begonnen. Naast dat ze het heerlijk vinden om mensen te plagen (vinden wij) zijn het ook nuttige beesten. Ze eten namelijk kleine, vaak hinderlijke insecten.

Gelukkig zorgen ze niet altijd voor overlast. Maar als ze in de buurt zijn als je net heerlijk in de tuin zit of ze kruipen de spouwmuur in waar ze veel schade aan kunnen richten aan de isolatie, dan wil je ze toch weg hebben. Dan komt wespen bestrijding door een vakman om de hoek kijken.

Hoe vind je een wespennest?

Want vaak begint het met één wesp. De wesp wordt gevangen of doodgeslagen, en opgelost is het probleem. Maar wat als er de volgende dag weer een wesp in huis zit? Mogelijk is er een wespennest in de woning aanwezig, maar hoe kom je er achter en hoe weet je waar die zit?

De beste manier is om in en om je huis/bedrijf te kijken of er op 1 plek meer activiteit is van wespen, wat je dan vooral niet moet doen is:

De invliegopening dicht stoppen. Dit raden we ten sterkste af. Het afdichten van de invliegopening zorgt er juist voor, dat de diertjes een andere uitweg gaan zoeken. En als ze dan toevallig de mogelijkheid hebben om een gaatje te knagen in de binnenmuur, dan kan het zomaar zijn dat je met zwerm wespen in je woonkamer of kantoor zit! Aangezien wespen behoorlijk agressief kunnen zijn is het zeker ook niet aan te raden om zonder bescherming met een spuitbus te gaan zwaaien. Als de wespen zich allemaal tegen je keren, zit er toch enig risico aan en is medische hulp vaak noodzakelijk. Niet voor niets gebruiken onze bestrijders beschermingsmiddelen.

Wespen voorkomen

Kun je wespenoverlast nu ook voorkomen? Ja en nee. Het is mogelijk, om door het gebruik van bijenbekjes te voorkomen dat ze via de ventilatieopeningen in de spouwmuur terecht komen en daar lekker gaan nestelen van de isolatie.
Maar wespen komen hoe dan ook op zoetigheid af. Gelukkig kunnen we daar ook gebruik van maken door een wespenval met zoete lokstof op te hangen of neer te zetten. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden op de markt.

Wespen overlast

Schakel daarom altijd een vakman in bij wespenoverlast. Zij hebben de vakkennis om je op een veilige manier van het wespennest af te helpen.

Wespen bestrijden

Wilt u een wespennest laten bestrijden? Dat kan binnen 24 uur! Neemt u daarvoor contact op met een van onze ongediertebestrijders via het formulier op deze pagina. Wij hebben een landelijke dekking, dus zit er altijd een Traas vestiging in de buurt. Als het wespennest na 2 weken nog niet verdwenen is, komen wij kosteloos langs voor een (her)bestrijding van de wespen.

Wij wensen u een gezellige, wespvrije zomer toe!

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan