Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Zilvervisjes

Zilvervisjes worden ook nogal eens verward met papiervisjes. Zilvervisjes worden tot 1 centimeter groot en papiervisjes tot 2 centimeter. Ze kunnen ook echt snel lopen en eigenlijk zien we ze meestal in de vroege ochtend in bijvoorbeeld de keukenla of uw gootsteen.

Ze komen nu in de herfst ook graag naar binnen om te overwinteren.

Zilvervisjes zitten het liefste in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Wanneer u overlast heeft van zilvervisjes zult u dit ook als eerste merken in de vochtige ruimtes, zoals de keuken, badkamer, kelder en/of andere vochtige hoeken.

Wanneer u in grote mate overlast heeft van zilvervisjes kunnen deze veel schade aanrichten aan uw behang, kleding, foto’s, zijde en voedsel.

Zilvervisjes eten dan ook graag koolhydraten, zoals zetmeel en suikers

Wist u dat:

  • Zilvervisjes kunnen niet steken of bijten en zijn niet giftig, ze zijn ongevaarlijk voor mensen
  • Biologen denken dat het zilvervisje een heel primitief diertje is. Dat wil zeggen dat de zilvervisjes al heel lang geleden zijn ontstaan, maar al die tijd niet veel zijn veranderd
  • Wij u kunnen helpen met de bestrijding van zilvervisjes

De beste manier om van zilvervisjes af te komen, is om de temperatuur zo koel mogelijk te houden. De lage temperatuur verminderd de behoefte om lekker te blijven zitten en als ze er dan toch blijven dan zal de ontwikkeling van het zilvervisje veel trager zijn. U kunt natuurlijk ook de luchtvochtigheid verlagen. Zilvervisjes overleven namelijk niet in een luchtvochtigheid van minder dan 50%.

Wij raden u ook aan om naden en kieren te dichten.

Hier kunnen wij u ook bij helpen, bel ons op nummer 088 22 121 22 of stuur ons een mail via info@traas.nl en wij helpen u graag verder.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Wespen overlast