Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Balkkopherstel, vakwerk van de specialisten van Traas Building Care

Met behulp van de epoxy-techniek kunnen verzwakte balken en constructies worden hersteld. Bij deze epoxy-techniek, die in vaktermen ook wel polymeerchemisch houtherstel wordt genoemd, wordt het aangetaste deel uit de houten balkkop gehaald en vervangen door epoxy.

In het nog gezonde hout bij de balkkoppen wordt een aantal glasvezelstaven geboord. Deze worden gegoten in het epoxy dat de verrotte balkkoppen vervangt. Hierdoor ontstaat een oersterk geheel. De verrotte balkkop wordt op deze manier zodanig versterkt, dat deze er weer vele jaren tegen kan. Hierdoor hoeft de balk zelf nog niet te worden vervangen.

Dit kan niet alleen bijzonder kostenbesparend werken, er wordt ook zoveel mogelijk van het originele hout behouden. Dat laatste is vooral van belang bij monumentale gebouwen. Hier moeten de authentieke balken en spanten van het gebouw immers zoveel mogelijk intact blijven. Dat geldt niet alleen voor de constructie van monumenten, Traas Building Care heeft ook een soortgelijke methode om oude kozijnen en dorpels te herstellen en te behouden.

Zichtbekisting

De timmerlieden en constructeurs van Traas Building Care gebruiken verschillende technieken om aangetast hout te herstellen. Naast balkkopherstel door middel van epoxy-techniek maken we ook veel gebruik van de zogenaamde zichtbekisting. Dit is dan ook één van onze specialiteiten. Het maken van een zichtbekisting voor het herstellen van hout is echt vakwerk. De specialisten van Traas Building Care beschikken over de vereiste vakkennis en ervaring om deze specialistische techniek goed toe te kunnen passen.

Bij het herstellen van verzwakt hout door middel van zichtbekisting, lijkt het net alsof de bak een authentieke, zogenaamde getande liplas heeft. Niets doet dan meer vermoeden dat de aangetaste balk met epoxy is bekleed en daarna met hout is afgedekt. Hierdoor ziet de gehele balk er netjes uit en is de reparatie onzichtbaar.

Behoud van bouwhistorische elementen

Balkkopherstel en houtherstel door middel van zichtbekisting zijn echt vakwerk, waar de mensen van Traas Building Care specialist in zijn. Met deze geavanceerde technieken is het mogelijk om de bouwhistorische elementen zoveel mogelijk behouden. De constructie krijgt weer de oorspronkelijke draagkracht, deze wordt soms zelfs nog sterker. Wij maken uitsluitend gebruik van de allerbeste materialen, zoals 4-componenten epoxy en hoogwaardige glasfiber bewapening. Door eigen import kunnen wij zowel de kwaliteit als de prijs geheel in eigen hand houden.

Tijdige inspectie en behandeling voor behoud van het hout

In het kader van ‘voorkomen is beter dan bestrijden’, behandelen wij het hout na het herstel met een speciaal middel tegen houtrot. Hierdoor is het hout nog beter beschermd en wordt verder schade zoveel mogelijk voorkomen. Desgewenst kunnen wij uw pand ook regelmatig inspecteren. Als u bij ons een controle-abonnement afsluit, wordt uw pand (twee) jaarlijks geïnspecteerd op houtaantastende schimmels en insecten.

KOMO-keurmerk

Traas Building Care is in het bezit van het KOMO-keurmerk. Dit KOMO-keurmerk is specifiek bedoeld voor het herstel en de verduurzaming van houtconstructies door middel van epoxy en glasvezelwapening. KOMO verstrekt dit keurmerk uitsluitend als het product, proces en dienst aan de kwaliteitseisen voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in de beoordelingsrichtlijnen, welke onder toezicht van een certificerende instelling zijn opgesteld en jaarlijks worden getoetst. Alle medewerkers van Traas Building Care zijn voldoende gekwalificeerd en vakkundig op het gebied van constructief houtherstel, en ons gehele aanbod voldoet ook aan de KOMO-beoordelingsnormen.

Meer informatie over houtherstel?

Wenst u meer informatie over balkkopherstel of houtherstel door middel van zichtbekisting, of wilt u één van onze specialisten inschakelen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Traas Building Care via info@traas.nl of +31 (0)113 - 63 97 60.


Foto's Balkkopherstel door middel van epoxy-techniekSocial Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn