Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Constructief houtherstel

Een vak apart

Hout kan door diverse oorzaken ernstig aangetast worden, bijvoorbeeld door: vocht of een lekkage. Hierdoor kunnen er schimmels of zwamgroei ontstaan, deze kunnen uw hout na verloop van tijd ernstig aantasten waardoor er houtrot ontstaat. Ook insecten als de huisboktor, bonte knaagkever of houtworm kunnen door het eten van hout uw woning, schuur, meubels etc. ernstig aantasten en verzwakken. Een combinatie van bijvoorbeeld zwam en bonte knaagkever, is ook zeer vaak voorkomend.

Hout-epoxy techniek

Voor het herstellen van ernstig verzwakte balken en constructies, passen wij de ‘Epoxy-techniek’ toe. Onze doelstelling daarbij is om de bouwhistorische elementen zoveel mogelijk te behouden, en de oorspronkelijke draagkracht terug te brengen en zo nodig sterker te maken. Wij gebruiken alleen zeer hoogwaardige wapeningsstaven en 4-componenten epoxy, welke wij zelf importeren, waardoor wij scherp geprijsde aanbiedingen kunnen doen.

Onze timmermannen en constructeurs kunnen verschillende technieken toepassen, al is het maken van een ‘zichtbekisting’ onze specialiteit. De balk wordt aan de buitenkant uitgevoerd met een authentieke las en de epoxy is bekleed met hout zodat alles er weer netjes en onzichtbaar uitziet. Zo mooi dat u deze gewoon weer in het zicht kunt houden.

Onderzoek

‘Meten is weten’, is onze kreet. Het is zeer belangrijk om eerst goed te onderzoeken of, wat en waardoor er problemen zijn. Goed onderzoek is zeer belangrijk omdat de resultaten de basis zijn van een goed ‘plan van aanpak’. Balkkoppen restaureren (aangieten of vernieuwen) heeft namelijk geen enkele zin als de oorzaak niet wordt opgeheven. Traas heeft met zijn jarenlange ervaring hiervoor de kennis in huis.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie, download dan hier onze folder (PDF) of neem contact op.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan