Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Impregneren

Vochtschade

Vocht kan veel schade aanbrengen aan gevels. Vochtige gevels bevorderen algengroei, bevuiling en schade bij vorst. Bovendien isoleren natte muren zeer minimaal.

Het is daarom verstandig om gevels droog te houden d.m.v. impregneren. Ook riet en hout kunnen wij voor u brandwerend coaten.

Gevelreiniging

Wat vuil is moet eerst zo schoon mogelijk, is ons motto. Pas daarna is het zinvol om preventief en duurzaam te behandelen tegen vocht.

Onze specialisten beschikken over diversen reinigingstechnieken; reinigen met water onder druk, chemische reiniging en geavanceerde straaltechnieken.

Gevels impregneren

Gevels worden elke dag blootgesteld aan vervuiling, de oorzaken zijn bijv.: de industrie, verkeer, vogels, graffiti, algen aanslag etc. Doorslaande gevels bevorderen vervuiling, bovendien veroorzaken natte gevels schimmelgroei, zwamvorming, schade aan voegwerk en vaak ook zelfs vochtplekken binnen. Het is ook niet zomaar dat kalkzandsteen, die gevoelig is voor vervuiling, al direct na de bouw wordt geïmpregneerd. Ons bedrijf hanteert de techniek van het hydrofoberen. De water afstotende laag werkt zeker 5 jaar optimaal, daarna neemt de werking geleidelijk af.

Graffiti

Omdat deze vorm van vervuiling zelden gewenst is, beschikken wij over een breed pakket om deze te verwijderen. Ook is het mogelijk om de schade vooraf te beperken d.m.v. het aanbrengen van een anti-graffiti laag. Graffiti verwijderen is daarna een stuk eenvoudiger.

Riet/hout brandvertragend coaten

Riet
Om riet te behandelen met ons brandvertragend middel moet het riet goed droog zijn anders zal deze niet goed intrekken in het riet. Wij brengen het brandvertragend middel toe onder ongeveer 3 bar druk. De door ons opgebrachte brandvertragende laag is voor ongeveer 1 uur brandvertragend, maar zal uw riet ook langer vrij houden van mossen en algen. Overig is het brandvertragend coaten verplicht volgens het bouwbesluit.

Hout
Voor hout is het eigenlijk het zelfde verhaal als hier boven alleen moet het te behandelen hout moet altijd schoon en onbeschilderd zijn, anders zal de vloeistof niet intrekken. Wij verzorgen voor u ook het certificaat van behandeling, zodat de verzekering u een fikse korting kan geven op de brandverzekeringpremie.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie, download dan hier onze folder (PDF), of neem contact op met de Traas vestiging in uw regio.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan