Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Knaagdierwering

Regelmatig worden wij door eigenaren van winkelcentra, supermarktketens en grootwinkelbedrijven ingeschakeld een muizenprobleem of een rattenprobleem aan te pakken. Vaak gaat het om jarenlange overlast die niet alleen met bestrijdingsmiddelen op te lossen is.

Werkwijze

Om te voorkomen dat ongedierte blijft binnen komen, zal er eerst een inspectie worden uitgevoerd. Tijdens deze inspectie, zal gekeken worden waar zich eventuele problemen voor kunnen doen. In het bijzonder zal er gelet worden op open ruimtes (ook boven de plafonds) en gaten (ook in de meterkast) waardoor ongedierte eventueel naar binnen kan komen. Voor de duidelijkheid , zullen alle probleempunten worden gefotografeerd. De genomen foto's zullen vervolgens worden verwerkt in een inspectierapport, die u enkele dagen na de inspectie zult ontvangen. Naast de situatiefoto's zal er tevens een plan van aanpak inclusief begroting worden toegevoegd, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Sluiproutes

Boven de plafonds zijn vaak sluiproutes van ongedierte te vinden omdat daar meestal geen afscheidingen zijn tussen de verschillende ruimtes. Meestal adviseren wij om boven de plafonds en onder de vloeren gesloten compartimenten te maken.

Bij supermarkten adviseren wij ook om afscheidingen te maken tussen het magazijn de winkel en kantine, zodat er drie gesloten delen ontstaan. Ook moetende wanden zelf afgesloten zijn, zodat er geen routes ontstaan in de wanden. Kabeldoorvoeren van kassa's en weegschalen die boven het plafond uit komen dienen natuurlijk ook afgedicht te worden.

Open doorvoeren binnenKandalures dichtgezet met een stuk hout (na)

Kosten

Voor diverse grootwinkelbedrijven en supermarktketens, waar wij voor werken, is het muis dichtzetten van hun panden een flinke investering. Als uiteindelijk blijkt dat het probleem volledig is opgelost en vaak ook nog langdurig ook, is het die investering zonder twijfel waard!

Het gevolg is dat wij vaak bij elke verbouwing, re-styling en nieuwbouw ingeschakeld worden. Dit komt doordat na (kleine) verbouwingen, er weer nieuwe gaten kunnen zijn ontstaan en dat deze weer dicht gezet moeten worden. Na de eerste weringsactie moet er vaak een grote bestrijdingsactie plaats vinden, om alles 100% onder controle te krijgen. Vervolgens kan er weer periodiek gecontroleerd worden (8x per jaar). Deze periodieke controle van 8x per jaar blijft noodzakelijk, omdat muizen ook mee kunnen komen met de vracht.

Elk muizenprobleem is oplosbaar

Wij zijn ervan overtuigd dat elk probleem oplosbaar is in combinatie met wering. Zelfs als je als winkel “alleen” bent in een winkelcentrum kun je je eigen winkel zodanig dicht maken met de juiste materialen, dat je geen problemen (meer) hebt. Heeft u die winkel? Wij durven de uitdaging aan!

Meer informatie over knaagdierwering?

Wenst u meer informatie, neem dan contact op met ons op.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
BuildingCare