Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Optrekkend vocht

Hoe kom je er aan en hoe kom je er van af?

Poreuze bouwmaterialen fungeren als suikerklontjes in een kopje koffie; het metselwerk zuigt zich als een spons vol grondwater tot een hoogte van ongeveer anderhalve meter.

Capillariteit:

Bouwmaterialen die in contact staan met water of met vochtige grond nemen vocht op door capillariteit; de mate hangt af van de porositeit en de drogingsmogelijkheden van de muur en het zoutgehalte van het vocht.

De Maximum hoogte:

De maximum hoogte van opstijgend vocht is anderhalve meter. Bitumineuze lagen, compacte cementpleisters of waterdichte folies die de verdamping bemoeilijken bevorderen optrekkend vocht terwijl goede ventilatie en grondwater met weinig zouten dat juist remmen. Ook een kelder met voldoende verdampingsmogelijkheden beperkt het optrekken boven het maaiveld.

Traas DRYGEL:

Traas DRYGEL is een doeltreffend gel tegen opstijgend vocht. Geïnjecteerde Drygel verspreid zich optimaal in de muur zodat er een waterdichte sperlaag ontstaat. Ook muren met holtes, barsten en scheuren zijn te behandelen. De gel is reukvrij en bevat geen schadelijke oplosmiddelen.

Het herkennen van optrekkend vocht:

De Volgende zaken wijzen erop dat er eventueel opstijgend vocht in uw muren
aanwezig is:

  • loskomende verflagen, loslatend behang,
  • loslatende plinten en pleisterwerk dat loskomt
  • salpetervorming
  • een hoge luchtvochtigheid binnen in de woning
  • onaangename geuren
  • beschadiging van voegen onderaan de muren
  • cementbepleistering, vezelcementplaten,
  • een lambrisering en gebitumineerd karton of aluminiumfolie onder behangselpapier verwijzen allen naar vochtproblemen bij vroegere bewoning.

Alles begint met een degelijke diagnose:

Het is raadzaam een gratis diagnose van uw vochtprobleem te vragen bij Traas Building Care. Onze specialisten analyseren de oorzaak en stellen u de meest effectieve oplossing voor met garantie!

Meer informatie?

Wenst u meer informatie, download dan hier onze folder of neem dan contact op.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan