Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Traas houtinspectie

'Meten is weten' is ons motto

Het is belangrijk om eerst goed te onderzoeken of en waardoor er problemen met uw hout zijn. De meetresultaten zijn de basis voor een goed plan van aanpak.

Weerstandsmeter

Het beoordelen van de conditie van houten delen wordt gedaan met een weerstandsmeter. Het instrument meet en registreert de weerstand die een boornaald ondervindt bij het boren in het te testen hout. Bij gezond hout is die weerstand hoger dan bij aangetast hout. In een grafiek wordt de gemeten weerstand tegen de boordiepte uitgezet, zodat er een nauwkeurig beeld van de conditie op de doorgemeten plek ontstaat.

Het onderzoeksrapport

Na ons onderzoek ontvangt u een duidelijk verslag over de aard, omvang en het ontstaan van het probleem. De constateringen worden per objectonderdeel overzichtelijk gepresenteerd. Onregelmatigheden worden door ons verduidelijkt met behulp van grafieken, tekeningen en foto’s. De specialist van Traas Building Care zal zijn adviezen en voorgestelde maatregelen afstemmen naar de op dat moment geldende maatstaven.

Onderzoeksrapport klaar en dan?

Het plan van aanpak kan verschillende onderdelen bevatten: van preventief handelen tot constructief houtherstel. Wanneer houtherstel aan de orde is wordt eerst de oorzaak van de problemen (optrekkend vocht, zwam, houtworm, etc.) aangepakt. Na oplevering bieden wij u graag een controle-abonnement aan. Wij inspecteren uw pand dan (twee)jaarlijks op houtaantastende schimmels en insecten.

KOMO-keurmerk voor verlenging en herstel van houtconstructies

Dit KOMO-keurmerk is specifiek voor verlenging en herstel van houtconstructies door middel van epoxy en glasvezelwapening. Het wordt uitgegeven als het product, proces en dienst voldoen aan de kwaliteitseisen zoals die zijn vastgelegd in beoordelingsrichtlijnen. Deze beoordelingsrichtlijnen worden onder toezicht van een certificerende instelling opgesteld en jaarlijks getoetst.

Wij zijn in het bezit van het VCA certificaat

Dit betekent dat al onze medewerkers gekwalificeerd, vakkundig, veilig en goed werk leveren en dat we voldoen aan alle wettelijke (milieu)normen. Voor ons een “must”, voor u een zekerheid!

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan