Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

De Bilt verwijdert rattenhotels - plaag lijkt onder controle

  • woensdag 28 augustus 2019

Eind 2018 hebben wij hier rattenhotels mogen plaatsen wegens rattenoverlast. Nu, minder dan een jaar later lijkt de rattenplaag onder controle te zijn en heeft de gemeente om die reden besloten de rattenhotels weg te halen. Het probleem hebben we op met behulp van de rattenhotels weten te beheersen, waardoor nu overgegaan kan worden op ongediertepreventie.

Er is steeds minder overlast van ratten in Bilthoven-West. Volgens de bestrijder en de gemeente gaat het zo goed dat de zogenoemde rattenhotels verwijderd zijn. Dat zijn grote kisten met daarin lokaas.

Sommige buurtbewoners snappen daar niets van. Ze vinden dat de hotels, die er sinds eind 2018 staan, moeten blijven. Het gaat immers zo goed qua rattenoverlast in Bilthoven-West.

Maar een woordvoerder van de gemeente De Bilt zegt dat de hotels het beoogde effect hebben gehad. "Er zijn hoge kosten mee gemoeid, vandaar dat we ze niet tot in de eeuwigheid laten staan."

Het is nog niet zo dat alle ratten inmiddels zijn verdwenen, maar de overlast is wel een stuk afgenomen. "We gaan nu afschalen en gewoon verder met de lokaaskisten die er al stonden. We richten ons nu vooral op preventie."

ADVIEZEN AAN BEWONERS

Bilthoven-West kampt al jaren met overlast van ratten. Buurtbewoners kregen daarom het advies geen vogels te voeren en geen afval naast de container te zetten. Ook is het belangrijk dat honden- en kattenpoep opgeruimd wordt, ook in een losloopgebied. In de uitwerpselen zitten namelijk voedingsstoffen waar ratten dol op zijn.

De bestrijder deed met behulp van de rattenhotels ook onderzoek naar de favoriete lekkernij van de Biltse ratten. Het bleek dat wanneer pinda's als lokaas werden gebruikt, er de meeste ratten op af kwamen.

BRON: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1952459/de-bilt-v...

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn