Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Diervriendelijk ratten en muizen bestrijden

  • donderdag 26 september 2019

Ratten en muizen, vaak worden ze als hinderlijk ervaren. Mede door de (knaag)schade die ze veroorzaken, maar ook doordat ze zich zo snel vermenigvuldigen. Dit zorgt ervoor dat er snel een plaag kan vormen en dit leidt tot overlast. Doordat deze dieren als overlast worden ervaren, worden er jaarlijks circa 3,4 miljoen muizen en ratten gedood. Dit wordt gaan met behulp van gif, vallen en andere dieronvriendelijke vormen van bestrijden. Veel van deze hulpmiddelen mogen door particulieren niet eens gebruikt worden.

Weren en voorkomen van ratten en muizen is een stuk diervriendelijker dan doden of wegvangen. De dierenbescherming is van mening dat muizen en ratten thuishoren in het ecosysteem. Ze geven echter wel toe dat we de schade die ze veroorzaken en de ziektes die ze overdragen voorkomen moeten worden. Ze geven dan ook aan dat preventie de beste oplossing is.

Wat kan je zelf doen om knaagdieren zoals muizen en ratten buiten de deur te houden?

  • Laat geen voedselresten rondslingeren en ruim dit goed op. Wat bewaard moet worden, kan het beste bewaard worden in een afgesloten bak in plaats van kartonnen of plastic doosjes.
  • De woning goed schoonhouden is in dit geval dan ook geen overbodige luxe!
  • Gaten en kieren in de woning? Zorg dat dit afgedicht wordt.

Van alles geprobeerd, maar is preventie nog niet voldoende? Bel dan één van onze professionele ongediertebestrijders en ga niet zelf aan de slag met middelen die dieronvriendelijk zijn en misschien zelf verboden zijn om te gebruiken.

Bron: https://www.dierenbescherming.nl/wat-kan-jij-doen/wat-kan-ik-doen/zorgen-voor-in-het-wild-levende-dieren/diervriendelijk-overlastbestrijden

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn