Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Gebruik bestrijdingsmiddelen door consumenten blijft gelijk

  • dinsdag 8 oktober 2019

De overheid wil dat er bij particulieren enkel in geval van nood gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, ook wel biociden genoemd. Daarom heeft het RIVM bestudeerd hoe vaak dit nog gebeurd en welke bestrijdingsmiddel er dan gebruikt wordt. Uit het onderzoek is gebleken dat in het jaar 2017 nog net zoveel bestrijdingsmiddelen werden gebruikt als in de jaren daarvoor. Dit jaar geldt enkel als tussentijdse rapportage. In 2020 wordt de eindrapportageverwacht. De bestrijdingsmiddelen zijn voornamelijk gebruikt vanwege algengroei en vanwege muizen- en rattenoverlast.

Knaagdieren

Ongeveer 60% van de mensen die overlast ervaren van muizen of ratten, gebruiken hiervoor vallen. De andere 40% kiest nog altijd voor bestrijdingsmiddelen/rodenticiden.Slechts een kleine groep van deze mensen huurt een professionele bestrijder in, namelijk 2%. Als het specifiek om ratten gaat, schakelt 20% van de mensen een plaagdierbeheerser in.

Groene aanslag

43% maakt gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om groene aanslag in de tuin de bestrijden. Hieronder vallen zowel gewone huishoudmiddelen (azijn bijvoorbeeld) als bestrijdingsmiddelen. De meeste consumenten kiezen toch wel voor azijn.

Bestrijdingsmiddelen kopen

De meeste bestrijdingsmiddelen worden door particulieren in de winkel gekocht in plaats van online. Echter zou een goede voorlichting op het gebied van niet-chemische bestrijdingsmiddelen in tuincentra en bouwmarkten kunnen helpen in het afnemen het gebruik van biociden.

Bron: https://www.rivm.nl/nieuws/gebruik-bestrijdingsmiddelen-door-consumenten-blijft-gelijk

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn