Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Maak kennis met Roy van Traas Zuidoost Nederland

  • dinsdag 27 augustus 2019

Ongediertebestrijder Roy Ewalts staat aan het hoofd van Traas Zuidoost Nederland. Met twee dames op kantoor en twee collega-bestrijders helpt hij woningen en bedrijven in zijn regio van ongedierte af. Roy is als ongediertebestrijder actief op diverse locaties in de regio Zuidoost Nederland. Hoe is Roy begonnen en waar staat zijn bedrijf voor? We maken even kennis.

Hoe ben je in de ongediertebestrijding terechtgekomen?

Ik zag geen toekomst meer in mijn rozenkwekerij en besloot het roer om te gooien. Ik wilde iets met mollen en de overlast die zij veroorzaken gaan doen. Ik ben mij meer in mollenbestrijding gaan verdiepen en ben later ook een opleiding tot bestrijdingstechnicus gaan volgen. Vanuit mijn stage in Zeeland werd mij door Peter Traas een franchisecontract aangeboden.

Wat trekt je aan dit vak en wat geeft je voldoening?

De veelzijdigheid trekt mij. Zo vind ik het leuk om problemen op te lossen. Kennis van ongedierte is bovendien essentieel. Doordat ik weet hoe dieren reageren op invloeden van buitenaf, kan ik ze effectief bestrijden. De basis begint bij het voorkomen dat ongedierte in de gelegenheid komt om overlast te veroorzaken. Elk dier is anders.

Wat zeggen klanten over jouw diensten?

In het algemeen zijn onze klanten zeer tevreden over onze werkzaamheden. Komt er toch een klacht? Dan proberen wij dit zo goed mogelijk op te lossen.

Op welke klus ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots op de bestrijding van faraomieren. Deze heb ik met succes behandeld in een appartementencomplex. Faraomieren zitten soms in buitenlandse producten. Ze worden verder door mensen verspreid en als daar een koningin bij zit heb je zo last van een plaag.

Kun je iets vertellen over het moeilijkste geval in je carrière?

Het moeilijkste geval betrof een zwarte weduwe: dit is een giftige spin. Die zat in een auto die ingevoerd was naar Nederland. Het beestje hebben we uiteindelijk moeten vergassen.

Wat zijn voor jou echte spoedklussen? In wat voor gevallen leg jij alles opzij om een klant te helpen?

Een spoedklus is als er sprake is van een levensbedreigende situatie. Denk hierbij aan allergie voor wespen of denk aan situaties waar baby’s en kleine kinderen aan ongedierte worden blootgesteld.

Hoe los je het op als je even geen tijd hebt voor een klant?

Bij Traas Zuidoost Nederland werken we met drie ongediertebestrijders. We kunnen de opdrachten daardoor goed onderling verdelen. Lukt het echt niet, dan verwijzen we door naar een ‘concullega’. De klant wordt hoe dan ook altijd geholpen!

Waarom zouden klanten voor Traas Zuidoost Nederland kiezen en niet voor een ander?

Wij voldoen aan alle certificeringen. Als mensen zelf proberen het probleem op te lossen, kan dit tot onnodig gebruik van gif leiden. Wij proberen juist op een milieuvriendelijke manier te werk te gaan. Dit houdt in dat we milieuvriendelijke materialen en middelen gebruiken en we wijzen op de mogelijkheid van het aanbrengen van wering.

Bron: Interview BeestjesKwijt

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn