Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Ongediertebestrijder Allard: 'Geen dag is hetzelfde!'

Allard Westra is ongediertebestrijder en franchisenemer bij Traas. Ooit kocht zijn vader een boerderijtje waar een oude mollenvanger kwam. Allard zag de man aan het werk en dacht: dat kan ik ook! Na een poosje mollenvangen bij boeren volgde hij een cursus van Peter Traas over houtworm. Zo is Allard gaandeweg als ongediertebestrijder in het vak gerold. Je treft Allard in Assen, Drachten, Groningen, Heerenveen, Leeuwarden, Noordwijk, Sneek, Stadskanaal, Tynaarlo, Veendam en omgeving.

Als je weet hoe ongedierte leeft, dan kun je het ook bestrijden. Wat ik aantrekkelijk vind aan dit vak, is dat ik veel met de natuur bezig ben. Geen dag is hetzelfde! Ik kom zowel bij particulieren als bedrijven; ze zijn allemaal verschillend en hun problemen ook.

Eerlijk en correct

Wat we bij Traas zeggen, dat doen we ook. We hebben veel kennis en ervaring en we scholen op tijd bij. We willen ook eerlijk en correct handelen. Bijvoorbeeld, in garantiegevallen komen we altijd terug. Het komt weleens voor dat we ’s nachts gebeld worden over niet-dringende gevallen. Daar kunnen we niet meteen voor uitrukken, maar ze komen echt wel een keer aan de beurt.

Trots op een klus

Houtworm bestrijden is lastig, maar leuk. De klus waar ik het meest trots op ben, is de bestrijding van houtworm in een Groningse molen. Toen ik daar laatst weer langsreed, dacht ik: “Oh, daar zijn we ook geweest. Die plek is mooi gerestaureerd en daar hebben we ons steentje aan bijgedragen.” Het is ook leuk als klanten tegen je zeggen dat ze blij zijn dat je er bent. Zeker als het om wespen gaat, moet het probleem liever gisteren dan vandaag opgelost zijn. Wat ik ook wel vaak hoor is: ‘Dat is snel!’ of ‘Ben je er nu al?’ Klanten zeggen dat ik goed bereikbaar ben.

Wespen? Ga niet zelf aan de slag!

Plak nooit een wespennest dicht. In een nest kunnen al gauw duizenden wespen zitten. Plak je de opening af, dan gaan ze hun weg naar buiten zoeken. En dat ‘buiten’ betekent feitelijk ‘in jouw huis’. In zulke gevallen komen de paniektelefoontjes bij ons binnen. Zit een wespennest op een plek waar het geen gevaar kan opleveren? Laat het nest dan met rust! Wespen vangen namelijk zelf ook vliegen. Eén wesp vangt al zeven tot acht vliegen op een dag. Van al die wespen die in een nest zitten gaat ongeveer de helft op jacht. Handig toch? Je hebt dan veel minder last van vliegen.

Beestjes in opkomst

In Nederland rukt de glanzende houtmier op. We merken dat we er steeds meer meldingen van krijgen. De laatste jaren is er sowieso sprake van een groei in mierensoorten. Ook de Franse veldwesp is al in ons land gesignaleerd. Deze wespensoort kan geen kwaad en hoeft niet bestreden te worden.

Bron: Interview met BeestjesKwijt

Social Media

Deel deze pagina op Social Media: