Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Plaagdieren weren door de natuur

  • donderdag 29 augustus 2019

‘In 2025 bestrijden wij knaagdieren en vliegen op een natuurlijke wijze zonder gebruik te maken van biociden’,aldus Joan Rooijakkers, commercieel directeur van Agro Pest Control (APC).

Volgens Rooijakkers zijn we er de afgelopen 30 jaar niet echt op vooruit gegaan op het gebied van bestrijden, doordat er nog te vaak wordt bestreden met gif. Door resistentievorming zijn de bestrijdingsmiddelen tegenwoordig ook zwaarder.

Bij voedselproducten zoals eieren, vlees of melk moeten bestrijders zorgvuldig werken, dit beseffen de voedselproducenten nu ook. Daarom is het nu tijd om het eens op een andere manier te doen. Volgens Rooijakkers moeten we volop in gaan zetten op het weren van plaagdieren op het erf en in de stallen door middel van monitoren en daarna een natuurlijke oplossing te zoeken.

Als het aan Rooijakkers ligt, hebben we in het jaar 2025 een geheel biologische manier van bestrijding en/of wering. Door een plan op te stellen voor erfbeplanting dat door bijvoorbeeld geur onaantrekkelijk wordt voor knaagdieren, is al veel resultaat te behalen in het beheersen van plaagdieren. Knotwilgen dienen als broedplaats voor roofvogels en daarmee ook een vorm van natuurlijke knaagdierbestrijding.

Ook het strategisch plaatsen van geurpalen en nestkasten op het erf zijn goede alternatieven. Dit dient niet enkel als natuurlijke bestrijding, maar ziet er ook nog eens mooi uit. De kracht van de natuur wordt op deze manier goed benut. Rooijakkers verwacht dat met deze voorbeelden al 90% van de plaagdierwering op een veehouderijbedrijf is gerealiseerd.

Bron: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2019/08/20/natuu...

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn