Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Traas Ongediertebestrijding bestrijdt eerste Aziatisch Hoornaarnest in Nederland

  • maandag 2 oktober 2017

Zaterdagochtend vroeg in de morgen gaat de weekendtelefoon bij Traas Ongediertebestrijding. Het beruchte Hoornaarnest in Dreisschor is gevonden. Eerder is er contact geweest met de provincie Zeeland of Traas Ongediertebestrijding, wanneer bestrijding aan de orde zou komen wij deze professioneel zouden kunnen bestrijden. Uiteraard is dit met onze kennis en kunde geen probleem.

Zodoende kregen we zaterdagochtend het bewuste telefoontje. Direct zijn Hans Wondergem en Stefan Otte van Traas Ongediertebestrijding de situatie gaan opnemen. In overleg met de Provincie is er te plekke besproken hoe het nest te bestrijden.

De Aziatische Hoornaar staat op de lijst van ongewenste invasieve exoten, niet zozeer vanwege de bedreiging voor de mens maar zeker voor bedreiging van de bijen. Aziatische Hoornaars kunnen met gemak een heel bijennest uitroeien. Daarnaast kan deze wespensoort agressief worden wanneer ze dreiging voelen te dicht bij hun nest.

Het nest is professioneel door Traas Ongediertebestrijding bestreden. De bestrijder uitgerust in een pak wat volledig dicht is, met gaas voor de ogen. De Aziatische Hoornaar is dan wel geen bedreiging voor de mens, (echter alleen bij personen die allergisch zijn, of hoog gevoelig voor wespen steken), maar ze zijn behoorlijk agressief. Zeker wanneer je te dicht bij het nest komt.

Het nest is na bestrijding verwijderd en getransporteerd naar het hoofdkantoor van Traas Ongediertebestrijding om dit samen met het NVWA verder te onderzoeken. Hieruit kunnen we veel informatie halen over de Aziatische Hoornaar. Daarnaast is het natuurlijk prachtig om te zien hoe het nest is opgebouwd.

Er is goede samenwerking geweest tussen diverse partijen zoals de NVWA, Provincie Zeeland, DronExpert en Traas Ongediertebestrijding waardoor Dreisschor en omgeving weer rustig van de natuur kan genieten.


Foto'sSocial Media

Deel deze pagina op Social Media: