Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Van Veldhoven kiest ervoor om de evaluatie over plaagdiermanagement af te wachten

  • donderdag 31 oktober 2019

Het uitvoeren van geïntegreerd plaagdiermanagement is zeer van belang als het gaat om het voorkomen van ratten- en muizenplagen. Staatssecretaris Van Veldhoven (van Infrastructuur en Waterstaat) zal op basis van onderzoek bepalen welke vervolgstappen er nodig zijn voor een geïntegreerd plaagdiermanagement om ratten- en muizenbeheersing te optimaliseren.

Allereerst zullen er preventieve maatregelen toegepast moeten worden. Hieronder vallen maatregelen als voedsel opruimen, nestelplaatsen weghalen en de populatie monitoren. Wanneer er knaagdieren zoals ratten en muizen worden gesignaleerd dan is het de bedoeling dat er niet-chemische maatregelen worden toegepast. Dit zijn bijvoorbeeld klemmen en vallen. Pas als dat niet voldoende is, kunnen er biociden worden toegepast.Uiteraard mag dit alleen worden uitgevoerd volgens de voorwaarden. Hiervoor moet je beschikken over een bewijs van vakbekwaamheid en certificering.

Verschillende partijen die bij plaagdierbeheersing betrokken zijn, nemen deel aan dit onderzoek. Zo zijn er bedrijven uit de agrarische sector maar ook horeca, overheden, plaagdierbeheersers en inspectiediensten. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Naar verwachting zal eind dit jaar de rapportage van het onderzoek verschijnen.

Bron: https://www.agriholland.nl/nieuws/artikel.html?id=217465&b=ah191030

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn