Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Verlangen naar opening

  • donderdag 29 augustus 2019

Roy Ewalts kan niet wachten tot zijn loods compleet is ingericht

Drie keer is scheepsrecht. Dat geldt ook voor Traas Ongediertebestrijding in Blitterswijck. Na twee mislukte pogingen wordt op 1 september hun open dag gehouden aan de Oude Heerweg 60. “Eindelijk. Wij kijken uit naar de open dag,” vertelt Elleke Ewalts enthousiast.

De open dag stond gepland voor het voorjaar van 2018. Een hevige januaristorm gooide toen echter roet in het eten. Een stevige windhoos trok het dak van hun gerenoveerde loods. “Dat was heel vervelend. Vooral de rompslomp die zoiets met zich meebrengt. We zijn blij dat we nu eindelijk vooruit kunnen met ons bedrijf,” vult Roy Ewalts aan.

Tijdens de open dag op zondag 1 september komt wethouder Martijn van der Putten om 14.00 uur een bijenhotel openen. “We bestrijden ongedierte, maar we willen ook wat voor de natuur betekenen,” zegt Elleke met een glimlach. “We maken er een bloemrijk leefgebied van voor de bij. Daarnaast zijn er springkussens en kunnen kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. Verder staan er drie kramen om alle aspecten van Traas Ongediertebestrijding zo goed mogelijk uit te leggen.”

Roy geeft daarnaast uitleg over de werkzaamheden van Traas Ongediertebestrijding: “We doen meer dan alleen ongediertebestrijding. Traas Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het voorkomen, bestrijden van alle soorten ongedierte, bijvoorbeeld wespen, muizen en ratten, mieren en mollen. Naast ongediertewerkzaamheden voeren wij middels onze bouwafdeling Building Care specifieke bouw- of herstelwerkzaamheden uit. Zo kan iedereen bij ons ook terecht voor houtworm- en boktorbestrijding en knaagdierwering. Wij maken gebruik van nieuwste methodes en vakkennis om problemen met ongedierte op te lossen. Zo krijgen ongewenste insecten en knaagdieren geen kans. Met Traas Nature Care proberen wij er zo goed mogelijk voor te zorgen dat de natuur in evenwicht blijft. Dat doen we door het milieuvriendelijk bestrijden van ongedierte.”

Traas Ongediertebestrijding vierde op 1 augustus zijn 12,5-jarig jubileum. In al die jaren heeft Roy veel opvallende zaken meegemaakt. Zo werd hij ’s nachts uit zijn bed gebeld door een vrouw die bedwantsen in de slaapkamer had en ook heeft hij een wespennest verwijderd uit een biertafel van tractorbanden. Het meest opvallende was misschien wel een giftige spin in een geïmporteerde auto. “Die wagen kwam uit de Verenigde Staten. Daar zat een klein spinnetje in. De Zwarte Weduwe. Ziet er onschuldig uit, maar deze spin is erg giftig. De spin heet overigens zo, omdat die de neiging heeft om het mannetje op te eten na het paren.”

Roy en Elleke Ewalts nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen op de open dag. Kinderen kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd. De kleurplaat is te downloaden via onze website. De open dag is op zondag 1 september van 10.00 - 15.00 uur aan de Oude Heerweg 60 in Blitterswijck.

Bron: https://www.peelenmaasvenray.nl//reader/25743/3556...

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn