Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Bedwantsen bestrijding?

Bedwantsen!

Als u na het slapen rode bultjes in de nek, of op armen en benen ontdekt, zou het wel eens zo kunnen zijn dat u last van bedwantsen heeft. Bedwantsen zijn rode, kleine beestjes die zich verstoppen in kieren en naden, en zich tijdens onze slaap voeden met ons bloed.

Als we inderdaad last van bedwantsen hebben, die in het Engels ook wel ‘bed bugs’ worden genoemd, dan moet er nogal wat gebeuren om ze goed te bestrijden. Dat is ook niets dat u helemaal zelf kunt doen, u kunt daar het beste een professionele bestrijder van Traas Ongediertebestrijding voor inschakelen. Maar laten we eerst iets meer vertellen over bedwantsen en hoe we kunnen zien of we die inderdaad in huis en ons bed hebben.

Zo herkent u bedwantsen

Bedwantsen leven in en vlak bij ons bed. Op die manier is het voor hen namelijk makkelijk om zich ’s nachts met ons bloed te voeden. Hoe kunnen we zien of we inderdaad bedwantsen hebben? Dan hangt er de slaapkamer een beetje amandelachtige lucht hangt, zien we in ons beddengoed rood/zwarte vlekjes van de uitwerpselen zien en zien we ’s ochtends na het slapen kleine rode bultjes op ons lichaam. Bedwantsen steken meerdere keren achter elkaar, waardoor die bultjes zich vlak bij elkaar bevinden. Als dat zo is, dan hebben we hoogstwaarschijnlijk last van bedwantsen.

Rode bultjes

Die rode bultjes ontstaan omdat bedwantsen ons tijdens het bijten met een stollingsremmende stof injecteren. Die stof veroorzaakt vaak jeuk en zwellingen. Bedwantsen bijten ons vaak een aantal keren vlak achter elkaar. De beten zitten dus vaak vlak bij elkaar. Daardoor kunnen de bultjes ook op één grote, gezwollen plek lijken. Dan lijkt het net alsof we uitslag hebben, maar dat is in de meeste gevallen niet zo. Als het wél echte uitslag betreft, wat een allergische reactie op de beten van de bedwants zou kunnen zijn, kan het geen kwaad om een arts te raadplegen. Maar meestal verdwijnen de rode plekjes en de jeuk vanzelf weer. Zo niet, dan is het aan te raden om contact met de huisarts op te nemen. Omdat bedwantsen ziektekiemen kunnen verspreiden, is het beter om geen risico’s te nemen.

De bestrijding van bedwantsen

Er is maar één manier om van bedwantsen af te komen, en dat is door ze goed te bestrijden. Die bestrijding is doorgaans werk voor een specialistische bestrijder, zoals die van Traas Ongediertebestrijding. We kunnen wel proberen te voorkomen dat ze zich nog verder verspreiden. Wees daarom voorzichtig met het verplaatsen van kleding en beddengoed uit de kamer waar de bedwantsen waarschijnlijk zitten.

Als u de ongediertebestrijder van Traas heeft ingeschakeld, zal deze eerst gaan kijken hoe groot de omvang van de besmetting is, en waar de bedwantsen zich verschuilen. Hiervoor zal er waarschijnlijk gezocht moeten worden in de kieren en naden van het meubilair en de slaapkamer zelf. Het meubilair en de plinten moeten daarvoor vaak zelfs worden gedemonteerd of verwijderd. Ook is het soms noodzakelijk om de vloerbedekking los te halen. Zodra bekend is waar de bedwantsen zich bevinden, is het tijd voor de daadwerkelijke bestrijding. Dat kan door middel van stomen, of met een residueel werkend middel op basis van Cyfluthrin.

Stomen

Dit is de meest milieuvriendelijke methode. Hier zal de ongediertebestrijder de ruimte verwarmen of stomen. Daardoor worden de bedwantsen en hun eitjes gedood. Om er zeker van te zijn dat de bestrijding van de bedwantsen afdoende is, dient deze behandeling na zo’n 2 maanden nog ene keer te worden herhaald.

Insecticide

De meest gangbare bestrijdingsmethode van bedwantsen is door het gebruik van insecticide. Dit middel werkt residueel, het bestrijd bedwantsen dus blijvend. Om ervoor te zorgen dat alle bedwantsen worden bestreden, moeten de aangrenzende ruimtes meestal ook worden behandeld.

Meer informatie over de bestrijding van bedwantsen?

Heeft u ook last van bedwantsen? Daar wilt u vast zo snel mogelijk van af. Schakelt u daarom de specialisten van Traas Ongediertebestrijding in. Belt u naar 088 - 22 121 22 en maak direct een afspraak met één van onze bestrijders.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn