Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Motten bestrijding

Uiterlijk van motten

Motten zijn gemiddeld 1,5 cm lang met een breedte van 1,7 tot 2,6 cm. Normaliter heeft de mot zwarte vlekken op haar bruin-zwarte voorvleugel. De achtervleugel van de mot is lichter van kleur. De larve van de mot is witachtig met een bruine kop en is maximaal 2 cm lang.

Leefwijze en ontwikkeling van motten

De mot zal je voornamelijk tegenkomen op vochtige plaatsen zoals onder tapijten of in vogelnesten of kasten. In gebouwen ondervind men vaak hinder van motten en dus is het zaak motten te bestrijden. Motten leven over het algemeen 1 jaar en hebben een luchtvochtigheid van minimaal 80% nodig om te overleven. Motten kunnen ook woningen binnenkomen. Vaak vanuit vogelnesten.

Schade en overlast door motten

Naast overlast van motten kunnen de larven vrij veel schade aanrichten in bijvoorbeeld opslagplaatsen voor graan. Verder kunnen larven van motten schade aanrichten aan vloerbedekking, wollen kleden, houten plinten, houten kasten, graanproducten en gedroogde planten.

Meer informatie over mottenbestrijding?

Heeft u problemen met of last van motten? Laat een specialist uit uw regio een inspectie uitvoeren. Of wilt u meer informatie over mottenbestrijding? Neem contant op met een specialist in het bestrijden van motten. Dit doet u door middel van de postcodezoeker rechts in het menu.

Traas, onbetwist de specialist in het verdelgen, verwijderen of bestrijden van motten!

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan