Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Muskusratten

De bestrijding van muskusratten

De muskusrat is ruim 50 centimeter lang, en is roodbruin tot donkerbruin van kleur. Muskusratten komen oorspronkelijk uit Alaska, waardoor ze goed tegen de kou bestand zijn. Ze maken de ingang van hun hol onder water, onder de waterspiegel. Op deze manier kunnen andere roofdieren het hol niet in. De gangenstelsels van deze hollen kunnen soms wel 7 meter lang zijn. Ook zijn er in deze hollen opslagruimten voor voedsel en kamers waar de muskusratten geboren worden. Per jaar krijgt een muskusrat gemiddeld 3 tot 4 nesten, waarvan 5 tot 7 nesten per worp.

Muskusratten zitten in bijna geheel Nederland

Muskusratten komen sinds de jaren 40 van de vorige eeuw ook in Nederland voor. Het dier leeft nu door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Ze kunnen heel goed graven. Ze maken gangen en holen langs de waterkant van dijken, rivieren en in de oevers van sloten. Door het graven van gangen en holen kunnen de rivieren, sloten en dijken inzakken, wat zelfs tot overstromingen kan veroorzaken.

Maar ze doen meer dan het beschadigen van dijken en kades. Ze wroeten bijvoorbeeld in de landbouwgrond. De kuilen die hierdoor ontstaan zijn niet altijd zichtbaar voor landbouwmachines en vee, wat tot ongelukken kan leiden. Ook eten muskusratten veel van de landbouwgewassen op.

Om er voor te zorgen dat muskusratten niet meer graven en zo zorgen voor overlast en gevaarlijke situaties, dienen ze gevangen te worden.

Bestrijding van muskusratten

Het bestrijden van muskusratten is werk voor echte professionals. Zij weten deze dieren efficiënt en op een zo diervriendelijke manier te vangen wordt, dat er geen onnodig leed wordt veroorzaakt. Heeft u hulp nodig bij de bestrijding van muskusratten? Vul het contactformulier hiernaast in en de lokale ongediertebestrijder van Traas neemt binnen 24 uur contact met u op!

Foto door Anagoria.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn