Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Rattenhotel

Rattenhotel, een ingenieus systeem

Voorkomt onnodige bijvangst van overige diersoorten

Door telkens weer een nieuwe regel- en wetgeving wordt het buiten bestrijden van ratten steeds lastiger, maar een rattenhotel maakt het goed mogelijk dit probleem aan te pakken.

Hoe werkt het?

De ratten worden het hotel ingelokt door middel van lekkernijen, hierna stappen we over op bestrijding.

Die bestrijding kan op veel manieren. Zo zetten we vaak methodes in die op afstand zijn te volgen door het gebruik van simkaarten. Hierdoor houden we de onderhoudskosten betrekkelijk laag!

Door middel van een ingenieus ontworpen systeem wordt voorkomen dat in tegenstelling tot andere lokmethodes , de tunnels in het rattenhotel niet aantrekkelijk zijn voor merels, mussen en egels. De bijvangst is daarom 80% minder .

Ratten / knaagdieren mogen wettelijk buiten niet (chemisch) bestreden worden , alleen in en om gebouwen . Met het rattenhotel , creëren we een legaal bouwwerk (we regelen ook plaatsingsvergunning), waardoor we wel (chemisch) kunnen bestrijden.

Alles in het rattenhotel wordt bewaard achter slot en grendel, buiten het bereik van kinderen en huisdieren, zodat er geen sprake van (gezondheids-) gevaar is.

Een rattenhotel kan gemaakt worden in allerlei vormen; bijvoorbeeld als planten- of bloembak, bankje of een voetstuk onder een kunstvoorwerp.

Zo voldoet het rattenhotel aan het straatbeeld en roept het geen vragen op. De keuze in te gebruiken bouwmaterialen is ook flexibel; staal, beton, hout en meer. Wij denken graag met u mee en werken op maat.

Een praktijkvoorbeeld van ons maatwerk:

In Bilthoven was er een grote overlast van ratten wat de volksgezondheid niet ten goede kwam.

Omdat er veel planten, struiken en bosjes aanwezig waren, zijn er regels gemaakt met betrekking tot het plaatsen van vergiftigd lokaas is en hebben wij gezocht naar een alternatief.

Tegenwoordig mag er alleen gebouwen lokaas geplaatst worden, dus hebben wij een rattenhotel ontwikkeld welke voldoet aan de volgende eisen. Een vloer, vier muren en een dak.

Door buizen kronkelend in de betonvloer te storten, kan voorkomen worden dat vogels in de bunkers komen.

In deze bunkers kan er van alles geplaatst worden om het aantrekkelijk te maken voor ratten, denk aan visolie, stro, kleding, touwen en dergelijke.

Als er lokaas aangeboden wordt in de bunker is de kans zeer groot dat hier opname van zal zijn.

Door de inzet van deze bunkers is het probleem in Bilthoven opgelost.

Rattenhotels zijn een alternatief voor een bestaand bestrijdingsplan met als voordeel dat de rattenkisten geen prooi meer vormen voor vandalisme. Deze zijn immers in het hotel verwerkt.

Meer informatie? Bel 088-22 121 22 of mail info@traas.nl

Rattenhotel tussen het gras

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan