Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Vliegen bestrijding

Er zijn veel verschillende soorten vliegen. Op deze pagina geven we meer informatie over herfstvliegen, kamervliegen, klustervliegen en latrinevliegen.

Herfstvliegen

De herfstvlieg lijkt op de kamervlieg, maar is gemiddeld iets kleiner. Ze zijn 6-7 mm en hebben een geel achterlijf met daarop een zwarte rug streep. De vrouwtjes zijn minder geel van kleur en de ogen staan iets minder dicht bij elkaar dan bij de mannetjes.

De ontwikkeling van ei tot volwassen vlieg neemt ongeveer 2 weken in beslag en dit proces vindt buiten plaats.

Overal het algemeen komen de vliegen (ondanks hun naam) vooral voor in de periode van maart – november, dus ook in de zomer. Echter vliegen ze dan voornamelijk in het vrije veld. In de zomer zitten de graag in de zon, maar in het najaar komen ze gebouwen in om te overwinteren. Vaak is dit in de spouwmuur of op de zolder.

Kamervliegen

Een volwassen kamervlieg is 7-8 mm en de larven zijn ongeveer 1 cm. De larven van de kamervlieg worden ook wel maden genoemd.

De ontwikkeling van ei tot volwassen vlieg duurt ongeveer 1 tot 3 weken. Na het paren overlijden de mannetjes, maar de vrouwtjes leven circa 2 a 3 maanden.

De kamervlieg kan ziektekiemen overbrengen op zowel mens en dier, maar behalve dat worden ze ook als irritant ervaren.

Een belangrijke tip voor het voorkomen van kamervliegen: Houd afval afgedekt en zorg dat dit snel afgevoerd wordt.

Klustervliegen

De klustervlieg is ongeveer 8 mm groot met goudkleurige haren op de borstkas.

Het vrouwtje zet haar eitjes af in kieren in de grond waarna de larven beginnen met het parasiteren van regenwormen. In het najaar vliegen de klustervliegen met grote getalen bij gebouwen naar binnen om daar te overwinteren. Vaak in de spouwmuur. Door de grote aantallen veroorzaken ze veel hinder.

Hoe te voorkomen? Door openingen af te sluiten met horren of roosters.

Latrinevliegen

De latrinevlieg is een kleine zwarte of donkerbruine vlieg. Deze vliegjes komen vooral voor in vochtige ruimtes en zetten hun eitjes af in rottend organisch materiaal. De larven leven vervolgens in mesthopen, gierkelders en rioleringen. Ze komen ook vaak voor in kruipruimtes waar leidingen kapot zijn.

In principe kunnen ze geen directe schade veroorzaken, maar ze gaan vaak wel gepaard met stank(overlast). Net als bij de herfstvliegen en klustervliegen komen ze ook in grote getalen binnen.

Bestrijden zonder de oorzaak op te lossen is als dweilen met de kraan open. Zolang de leiding nog kapot is heeft bestrijden geen zin. Het is belangrijk om eerst de oorzaak vast te stellen en aan te pakken en daarna pas te bestrijden.

Een andere benaming voor latrinevliegjes: rioolvliegjes.

Vliegenbestrijding

Er zijn nog zoveel meer vliegen dan bovengenoemde 4 soorten zoals: kleine kamervlieg, groene aasvlieg, groene vleesvlieg, fruitvlieg, blauwe vleesvlieg, gaasvlieg enz.
Heeft u last van vliegen? Schroom niet om ons te bellen voor meer informatie. Wij kunnen u middels een telefonische beschrijving of bijvoorbeeld een foto al veel uitleg en informatie geven over de vliegen.

Bel snel

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan