Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Vogel, kauwen en duiven overlast?

Vogeloverlast is een onderschat probleem

Wanneer we het over hinder of schade veroorzaakt door plaagdieren hebben, denkt men meestal niet gelijk aan vogels. Toch kunnen verwilderde huisduiven, spreeuwen, kraaiachtigen, kauwen en meeuwen grote problemen veroorzaken. Om u snel en effectief van uw vogeloverlast te verhelpen, hebben wij verschillende (elektrische) vogelweringssystemen in ons assortiment. Enkele voorbeelden hiervan zijn: vogelpinnen, vogelnetten en/of Avishock®.

Vogels zijn mooie dieren, tot dat u er overlast van heeft!

Vogels zijn er in alle soorten en maten en zijn in veel gevallen mooi om te zien. Toch zijn er situaties te bedenken, waar u sommige vogels (duiven, spreeuwen, kauwen, kraaien, meeuwen) liever kwijt dan rijk bent, omdat ze (imago) beschadiging, gezondheidsrisico's, geluidsoverlast en/of stankoverlast (kunnen) veroorzaken.

(Imago) beschadiging

Vogeluitwerpselen kunnen het aanzicht van uw gebouw ontsieren of aantasten, waardoor er corrosie kan ontstaan. Wanneer u veel overlast heeft van vogels, bestaat de kans ook dat door een opeenhoping van uitwerpselen en nestmateriaal uw dakgoten en hemelwaterafvoer verstopt raken, wat lekkages kan veroorzaken. Tevens kunnen vogels ons met hun aanhoudend lawaai nachtenlang uit onze slaap houden en wie wel eens een spreeuwenroest (slaapplaats) heeft geroken, zal kunnen beamen dat de geur allesbehalve aangenaam is.

De gezondheidsrisico's van vogeluitwerpselen

Naast het feit dat vogelpoep imagoschade kan veroorzaken, kan vogelpoep ook besmet zijn met ziekteverwekkende bacteriën. Zo is van verwilderde huisduiven bekend dat ze ongeveer dertig verschillende, voor de mens potentieel gevaarlijke ziekten met zich mee kunnen dragen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: ornithosis, E-coli, toxoplasmosis en paratyfus, die in het slechtste geval voor ernstige aandoeningen kunnen zorgen. Niet voor niets worden deze vogels door de GGD ‘vliegende ratten’ genoemd.

De oplossing: het aanbrengen en/of plaatsen van (elektrische) vogelwering

Om u snel en effectief van uw vogeloverlast te verhelpen, hebben wij verschillende (elektrische) volgelweringssystemen in ons assortiment. Enkele voorbeelden hiervan zijn: vogelpinnen, vogelnetten en/of Avishock®, wat een elektronisch systeem is, dat er voor zorgt, dat de vogel wegvliegt en dit ook blijft.

Voor gebouwen, verjagen d.m.v. roofvogels, angstkreten en het wegvangen met behulp van vangkooien. Welke methode het meest geschikt is voor uw probleem, hangt af van een groot aantal verschillende factoren. Specialistenwerk dus, waarvoor kennis nodig is van de biologie en leefwijze van de verschillende soorten vogels, de verschillende wering- en bestrijdingssystemen en enig bouwkundig inzicht. Maak dus snel een afspraak met Traas vogelspecialist voor een vrijblijvende inspectie.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Wespen overlast