Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Professionele bestrijding van wespen

Wespen zijn op zich nuttige dieren, maar zorgen soms ook voor veel overlast. Wespen kunnen ook gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld voor mensen die allergisch en/of overgevoelig voor wespensteken. Voor hen kan de steek van een wesp zelfs dodelijk zijn. Maar wespen kunnen, omdat een wespensteek nu eenmaal vervelend en pijnlijk is, ook heel hinderlijk zijn voor u zelf, uw klanten en/of spelende kinderen.

Wespennesten

Omdat wespen in nesten bij elkaar leven, kan de aanwezigheid van een wespennest al snel een onacceptabele overlast van wespen veroorzaken. Wespensteken zijn pijnlijk en voor sommigen zelfs heel gevaarlijk, zodat we een zwerm wespen erg vervelend en ook een beetje angstaanjagend vinden.

Zo herkent u de nesten

Wespennesten zitten meestal behoorlijk verstopt, omdat wespen hun nest altijd op een veilige, warme en beschutte plek bouwen. In het voorjaar gaan de wespenkoninginnen op zoek naar beschutte plekken waar ze beschermd tegen koude en wind een nest kunnen bouwen. Dat is vaak in de spouwmuur of onder de grond. Daarom kunnen we de nesten zelf meestal niet zien, maar kunnen we wel zien waar de uitvliegopening zich bevindt. Als we zo’n wespennest wel kunnen zien, dan kunnen we dat makkelijk herkennen. Het is een soort papierachtige bol. Meestal zit de uitvliegopening aan de onderkant. Daar zien we de wespen dus in en uit het nest kruipen.

Als we veel wespen zien, die steeds in een bepaalde richting vliegen, dan zou dat wel eens in de buurt van een nest kunnen zijn. Dat heen en weer vliegen begint al in juni. Dan kan het geen kwaad om voorzichtig te kijken of er niet ergens een wespennest zit. Dat in- en uitvliegen doen wespen meestal via één uitvliegopening. Die opening kunnen we beter niet afdichten, want de wespen zullen toch proberen om via een andere opening in en uit het nest te komen. Meestal vinden ze wel een andere opening. Het is dan niet ondenkbaar dat ze meer overlast veroorzaken, vooral omdat de kans dan groter is dat ze agressiever zijn.

In de spouwmuur

Eén van de favoriete plekken van koninginnewespen, om een wespennest te bouwen, is in de spouwmuur. Niet alleen de aanwezigheid van het wespennest in de spouwmuur is vervelend, maar de wespen verwijderen soms ook het isolatiemateriaal om ruimte voor het groeiende wespennest te creëren.

In de grond

Soms bouwen de wespen hun nest in de grond. Als we ons hier niet van bewust zijn, kan dit best gevaarlijk zijn. Wij zouden het bijvoorbeeld kunnen verstoren, als we in de tuin aan het werk zijn. Het nest kan ook gevaarlijk zijn voor spelende kinderen.

Soorten wespen

De bekendste wesp is de gewone wesp. Deze is geel-zwart gestreept. Hij wordt soms ook wel limonadewesp en Duitse wesp genoemd. Maar er zijn meer soorten, zoals de graafwesp, hoornaar of houtwesp. Wespen voeden zich over het algemeen met levende insecten. Hiermee voeden ze ook hun larven.

Bestrijding van wespen

Als het duidelijk is dat er een wespennest in huis, in de tuin of waar dan ook is, dan is het zaak om dit nest met rust te laten. De bestrijding van wespen en wespennesten is niet ongevaarlijk, zodat het beter is om hiervoor een professional in te schakelen. Een professionele wespenbestrijder weet waar wespen doorgaans nestelen, hoe hij zich tegen de steken van wespen kan beschermen en hoe hij ze het beste kan bestrijden.

Wespennest?

Wilt u een wespennest laten bestrijden? Dat kan binnen 24 uur! Neemt u daarvoor contact op met een van onze ongediertebestrijders. Wij hebben een landelijke dekking, dus zit er altijd een Traas vestiging in de buurt. Als het wespennest na 2 weken nog niet verdwenen is, komen wij kosteloos langs voor een (her)bestrijding.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn