Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Woelratten bestrijding

Traas Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden,verdelgen of verdrijven van woelratten. Indien u denkt last te hebben van woelratten zoals de droge woelrat of natte woelrat, kunt u het best direct een ongediertebestrijder bij u in de buurt contacteren. Woelratten veroorzaken vooral schade aan vruchtbomen (van ca. 2 tot 4 jaar oud). Pengewassen zoals winterwortels en witlof kunnen te lijden hebben van de droge woelrat.

Gemiddeld worden woelratten niet ouder dan 2 jaar. Echter heeft de woelrat 3 worpen per jaar, waardoor ze blijven bestaan. Omdat bij het bestrijden van woelratten niet altijd elke methode gebruikt kan worden, hebben wij verschillende manieren waarop wij de bestrijding van woelratten kunnen uitvoeren.

Het werken met fosfor waterstoftabletten kan bijvoorbeeld niet wanneer er mensen en/of dieren direct na de bestrijding gelijk weeral in het gebied moeten zijn. Op deze pagina kunt u alles lezen over welke bestrijdingswijzen wij kunnen toepassen.

Bestrijding van woelratten door klemmen en/of fosforpillen

Het effectief bestrijden, verjagen of verdrijven van woelratten met klemmen is een bestrijdingsmethode die door onze woelratspecialisten veel wordt uitgevoerd. Nadeel van het werken met klemmen is echter dat het risico op herbevolking altijd blijft. Dit omdat de bestaande gangen door andere woelratten in gebruik kunnen worden genomen, waardoor u wederom overlast kunt ondervinden. Positief aan werken met klemmen is, dat het milieu niet belast wordt.

Wilt u in één keer een groter gebied bestrijden dan heeft het werken met fosforwaterstof de voorkeur. Nadeel van deze werkwijze is dat deze niet overal gebruikt kan worden, omdat fosforwaterstofgas zeer giftig is. Na de bestrijding mag het bestreden terrein dan ook een bepaalde tijd niet betreden worden. Gezien het grote risico, dat het gebruik van deze fosforpillen met zich mee brengt, mag deze bestrijdingswijze dan ook enkel uitgevoerd worden door gediplomeerde mensen.

Wilt u meer informatie over woelrattenbestrijding met klemmen en/of forsorpillen? Klik dan hier (selecteer uw regio)


Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan