Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Auditerende instanties

HACCP, BRC, IFS, TESCO en AIB

Veel bedrijven moeten voldoen aan strenge criteria, die zijn opgesteld in certificeringen.

Vooral bedrijven die in de voedselverwerking werkzaam zijn, maar ook andere bedrijven, zijn verplicht om een ongediertebestrijder in dienst te hebben. Deze verzorgt niet alleen de bestrijding van plaagdieren, maar houdt ook (mede) zicht op de bedrijfsvoering omtrent hygiëne en bouwkundige aspecten. En maakt bijvoorbeeld een ongedierte preventieplan volgens de AIB richtlijnen.

Dit zijn namelijk zeer bepalende factoren in de voorkoming van plaagdieren. Op het gebied van wet- en regelgeving omtrent deze certificeringen kunnen wij deze bedrijven adviseren en aansturen, zodat een goede productie gewaarborgd is.

HACCP

Bedrijven in de levensmiddelenbranche zijn verplicht aan deze certificering te voldoen. Deze certificering is er vooral op gericht om risico’s omtrent voedselveiligheid tijdens de processen en van de producten te voorkomen. Zo zijn alle processen, van verwerking tot verpakking, tot het vervoer van de producten in beeld gebracht en worden de producten nauwlettend gevolgd. Hierdoor zorgt men ervoor dat de producten die door de consumenten worden aangeschaft vrij zijn van risico’s voor de volksgezondheid.

BRC

Dit is een wereldstandaard voor voedselveiligheid en wordt vooral gehanteerd door grote voedsel gerelateerde bedrijven die internationale handel drijven. Deze certificering is opgesteld door enkele grote Engelse multinationals die de normen van de HACCP verder hebben gespecificeerd per product en op de internationale handel. Ondertussen hebben wij enkele klanten met het BRC keurmerk, die wij hierbij adviseren en begeleiden op het gebied van plaagdierbeheersing.

IFS, AIB en Tesco

Omdat sommige branches vaak nog strengere eisen aan voedsel stellen, hebben bepaalde bedrijven of branches een eigen certificering opgesteld. Deze zijn vaak internationaal opgezet en over de gehele wereld erkend.

Zo is het IFS keurmerk opgesteld door enkele Duitse en Italiaanse multinationals op het gebied van landbouwproducten en draagt specifiek bij aan de voedselveiligheid hiervan.

Het AIB is opgesteld door bedrijven uit de Verenigde Staten, die de hoogst mogelijke voedselveiligheid en hygiëne norm hanteren. Dit is voortgekomen uit de hoge mate van aansprakelijkheid in de Verenigde Staten. Hierdoor willen sommige bedrijven niks aan het toeval over laten en wordt het product overal gevolgd en beschreven.

Het Tesco keurmerk is opgesteld door de gelijknamige supermarktketen in Engeland. Deze streeft niet alleen naar een hoge voedselkwaliteit, maar ook naar milieuverantwoord ondernemen. Dit keurmerk is speciaal opgesteld voor telers en stuurt aan op duurzame teelt. Zo wordt gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen beperkt, wordt aangestuurd op efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen en wordt vervuiling tegen gegaan.

U kunt zich misschien wel voorstellen dat bedrijven die aan deze certificeringen moeten voldoen niet van alle aspecten alles weten. Zo verzorgen wij graag voor hun de plaagdierbestrijding en zullen dit vakkundig en naar de normen van de desbetreffende certificering uitvoeren. Hierdoor dragen wij bij aan een goede productie en zorgen we ervoor dat bedrijven geen omkijken hebben naar ongedierte.

Alles wordt door ons bijgehouden in een logboek, wat altijd door de klant in te lezen is. Dit logboek geeft de klant overzicht in de voorgaande bezoeken, maar bijvoorbeeld ook in de middelen die in zijn bedrijf worden toegepast en door wie dit wordt gedaan. Doordat wij een zeer innovatief bedrijf zijn en ons bewust van het digitale netwerk, hebben wij nu ons unieke inlog systeem voor bedrijven ontwikkeld, waar alle aspecten van het logboek in zijn verwerkt.

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan