Ongediertebestrijder nodig? Klik hier! Direct contact?
Bel +31(0)88-22 121 22

Beleid en certificering

Traas Ongediertebestrijding is gecertificeerd en in het bezit van meerdere toonaangevende certificaten.

Beleid

Bekijk onze beleidsverklaring hier.

ISO 14001

ISO 14001 is de internationale norm voor milieumanagement en Traas heeft deze gekregen voor het geven van adviezen en uitvoeren van werkzaamheden ter voorkoming en zo nodig ter bestrijding van plaagdieren en de verkoop en distributie van middelen daartoe. Het inspecteren, voorkomen en bestrijden van problemen door hout aantastende insecten en schimmels.

Bekijk het ISO 14001 certificaat hier.

ISO 9001

ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement die eisen bevat met als doel de klantentevredenheid blijvend te verhogen. Het stelt organisaties in staat te voldoen aan de eisen van de klant, de wet- en regelgeving aangevuld met de eigen eisen. ISO 9001 wordt ook wel als volgt vertaald: "Zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het". ISO 9001 is een continu proces en zit verankerd in de organisatie. De gehele Traas-organisatie wordt jaarlijks door een extern bureau geaudit, dus bent u verzekerd van een goede service en kwaliteit.

Bekijk het ISO 9001 certificaat hier.

ISO 22000

Traas heeft het ISO 222000 certificaat behaald. ISO 22000 is een norm die vereisten opstelt voor organisaties die de veiligheid van voedsel willen waarborgen. Traas heeft er bewust voor gekozen haar werkwijzen aan te passen volgens deze norm, omdat het klantenbestand in de food blijft groeien.Onze bestrijders komen regelmatig op plaatsen waar voedsel wordt verwerkt, verpakt of opgeslagen. Daarbij komen zij in het werk ook in aanraking met giftige en allergene middelen, of met dieren. Door het behalen van de ISO 22000 zijn onze klanten ervan verzekerd dat deze bestrijders bewust kiezen voor werkmethodes en middelen die ervoor zorgen dat het voedsel niet besmet raakt door onze dienstverlening of door plaagdieren.

Bekijk het ISO 22000 certificaat hier.

VCA

Geeft u de voorkeur aan veiligheid? Traas is VCA*-gecertificeerd. Dit betekend dat wij voldoen aan de ARBO regels die gesteld worden op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (V.G.M.). Net als de ISO 9001, wordt ook de VCA jaarlijks gecontroleerd door een extern bureau.

Bekijk het VCA certificaat hier.

KPMB Keurmerk

Op het gebied van bestrijding en wering van ongedierte is Traas in het bezit van het KPMB certificaat "Keurmerk Plaagdiermanagement". Het KPMB borgt dat Traas als organisatie op een gecontroleerde wijze de kwaliteit en veiligheid van de dienstverlening, de producten en organisatie levert. Naast deze zaken dient eveneens rekening gehouden te worden met de eisen voorkomend uit wetten en regelgevingen, waaronder de Wet Gewasbeschermings- middelen en Biociden, de Wet Milieubeheer, de Wet Natuurbescherming, de Arbeidsomstandighedenwet en het ADR.

Bekijk het KPMB certificaat hier.

Brochure Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven

IPM (Integrated Pest Management) Rattenbeheersing

Traas is in het bezit van het sinds 2017 verplichte certificaat voor het beheersen van rattenpopulaties om gebouwen en voedselopslagplaatsen.

Bekijk het IPM certificaat hier.

Bekijk hier de brochure van de Stichting Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven.

IPM Hout

Integrated Pest Management (IPM) is een samenhangend stelsel van maatregelen om op lange termijn, met een minimale belasting door toxische stoffen, de aantasting van hout door insecten te voorkomen of te beheersen. De stichting Keurmerk Plaagdiermanagement, verantwoordelijk voor het Kwaliteitssysteem Plaagdiermanagement (KPMB), en de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) hebben gezamenlijk criteria opgesteld voor het bestrijden van schimmels en insecten in monumentale houten constructies. Hierbij worden de IPM-principes gekoppeld aan de uitgangspunten voor het maken van cultuurhistorisch verantwoorde restauratiekeuzes, de zogenoemde restauratieladder.

Bekijk het IPM certificaat hier.

CEPA

Een Europese standaard van ‘Confederation of European Pest Management Associations’. Deze standaard beschrijft vereisten, aanbevelingen en basiscompetenties waaraan plaagdierbeheersers om aan de wensen van hun klanten te voldoen, ongeacht of deze particulieren, bedrijven of overheden zijn.

Bekijk het certificaat hier.

Meer informatie over onze certificaten? Neem dan contact met ons op via info@traasnederland.nl of bel naar 088-22 121 22

Social Media

Deel deze pagina op Social Media:

Facebook Twitter LinkedIn
Traas preventieplan